Kameraet ser professionelt ud, men billedkvaliteten kunne være bedre.

Nokia G50

Nokia G50 gir deg en stor skjerm til en lav pris. Men ytelsen i mobiltelefonen halter dessverre litt.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Nokia
7.5

Ekstra stor skjerm, lang batteritid og en god pris. Så kort kan Nokia G50 oppsummeres. Til gjengjeld er det ingen rask telefon. For å få en smarttelefon ned i dette prisnivået må du skjære ned på enkelte ting, og det har blant annet gått ut over valget av prosessor i G50. Det kan merkes i mange dagligdagse situasjoner, for eksempel når du bruker satellittkartet i Google Maps og mobiltelefonen av og til nøler i en brøkdel av et sekund. Selv om det kan virke irriterende, er det ikke noe som går ut over funksjonaliteten i større grad.

Skjermen er blant de største du finner i en telefon akkurat nå, men oppløsningen er ganske lav. Vi kunne ikke se noen piksler direkte på skjermen, men det var vanskeligere å lese små bokstaver enn på telefoner med høyere oppløsning. Den store skjermen og det kraftige batteriet gjør også Nokia G50 til en ganske tung telefon – selv om baksiden er av plast i stedet for glass. I likhet med i mobiltelefonenes ungdom leverer Nokia også denne gangen lang batteritid. Vi fikk i gjennomsnitt nesten to døgn ut av G50 før den begynte å tigge om lading. Det er selvfølgelig ikke like bra som den opprinnelige Nokia 3310, men i forhold til dagens strømslukende smarttelefoner er det nærmest en fremragende ytelse.

Kameraet har en hovedbrikke på 48 megapiksler og leverer skarpe bilder. Dessverre skorter det litt på kontrasten. Mange bilder blir for lyse, og det bidrar til at bildene dine kan få et litt flatt uttrykk.

Fingeravtrykkleseren er innebygd i av/på-knappen på siden av Nokia G50, og det fungerer faktisk bedre og raskere enn med fingeravtrykkleseren som mange dyrere telefoner har innebygd i skjermen.

Alt i alt er Nokia G50 en utmerket telefon hvis det er viktig med en så stor skjerm som mulig til en overkommelig pris. Ellers kan du finne mange andre spennende lavpristelefoner fra for eksempel OnePlus i Testsonen på nettsidene våre.


+ God batteritid

+ Stor skjerm

– Treg

Conclusion

Nokia G50 gir deg en stor skjerm til en lav pris. Men ytelsen i mobiltelefonen halter dessverre litt.

Spesifikasjoner

Merke
Nokia
Processor
Snapdragon 480
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,82"
Skjermoppløsning
720 x 1560 pixels
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
Wi-Fi 6,
Mål
17,38 x 7,77 x 0,89 cm
Vekt
220 g
Kamera
48 MP, 5 MP ultravid, 2 MP dybde, 8 MP selfie
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 5: 503 single core, 1633 multi core, 1058 Open CL