Plastikdelene i Nokia G60 er fremstillet af 60 procent genbrugt plastik. Det er nok også derfor, bagsiden ser lidt broget ud.

Nokia G60

Nokia G60 er en Android-telefon som de fleste vil være fornøyde med. Den faller ikke gjennom for alvor på noen punkter.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Nokia
8.0

Hvis du er på utkikk etter en god Android-telefon som tåler det meste og som samtidig er rimelig, trenger du ikke lete lenger.

Nokia G60 klarte seg bedre enn gjennomsnittet i testene vi utsatte den for, og telefonen koster langt mindre enn de dyre toppmodellene.

Telefonen har en stor skjerm på hele 6,58 tommer omgitt av en litt bred kant, så du må være forberedt på at det er en stor telefon.

Til tross for den brede kanten har det likevel vært nødvendig for Nokia å plassere frontkameraet i skjermen. Det sorte hakket til kameraet er litt irriterende når du ser på bilder eller film på skjermen. Skjermen har ellers et utmerket bilde til prisen. Det er imidlertid ikke en OLED-skjerm som på dyrere telefoner, og du må leve med at kontrasten ikke er helt på topp. Pikslene i skjermen som skulle være helt sorte, blir gjennomskinnet av bakgrunnsbelysningen slik at de ser mørkegrå ut.

Operativsystemet er Android 12, og alle menyene vises uten nøling og hakking. Det var bare på nettsider med mange bilder og videoklipp at Nokia G60 havnet litt på glattisen med en rykkvis oppdatering av skjermen da vi rullet raskt nedover siden.

Kameramodulen på baksiden har akkurat gode nok farger til å være godkjent. Vi foretrekker bilder der fargepaletten er mer naturlig, men vi var likevel generelt fornøyde med bildene vi tok med kameraet i Nokia G60. Kameraet tar spesielt gode bilder i dagslys utendørs. Særlig portretter kan bli ganske flotte og med en god dybde. Innendørsbilder er litt mer kornete. Bilder som er tatt i svakt lys er ikke så gode – ikke engang med kameraets nattinnstilling. Bildene har faktisk en tendens til å bli uskarpe, og fargene flyter sammen i store, mørke flekker. Vi brukte telefonen intensivt i en hel uke, og likevel var det ingen dager der vi var nærheten av å kunne gå tom for strøm. Batteritiden lå i gjennomsnitt på ca. 36 timer under testen vår.

Hvis du kjøper modellen med bare 64 GB lagringsplass, vil du sette pris på at det er plass til et microSD-kort sammen med SIM-kortet inne i telefonen.


+Prisvärd mobil

+ Stor skärm

– Dåliga bilder i svagt ljus

Conclusion

Nokia G60 er en Android-telefon som de fleste vil være fornøyde med. Den faller ikke gjennom for alvor på noen punkter.

Spesifikasjoner

Merke
Nokia
Processor
Snapdragon 695
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,58"
Skjermoppløsning
2408 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 12
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
16,6 x 7,59 x 0,86 cm
Vekt
190 g
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: Singlecore 643, Multi-Core 1790