Nokia X30 har fået sikkerhedscertificeringen IP67, så den tåler både sand og vand.

Nokia X30

Nokia X30 er det fornuftige valget hvis du vil ha en telefon som er god til det meste – uten å bruke en formue.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Nokia
8.4

Det er i prisklassen 5 000–6 000 kr at du får de beste telefonene til prisen, og det er Nokia X30 et godt eksempel på. Telefonen har en stor og flott skjerm med fin kontrast. Ikonene på startskjermen har kraftige farger mot en dyp sort bakgrunn.

Operativsystemet er en ren versjon av Googles Android. Det betyr at X30 får oppdateringer tidligere enn telefoner med tilpassede versjoner av Android. Nokia lover oppdateringer frem til september 2025, men du kan selvfølgelig fortsette å bruke telefonen etter denne tidsfristen.

Det sitter en god Snapdragon-prosessor i Nokia X30, og det kan f.eks. merkes hvis du åpner et actionfylt spill med mange grafiske detaljer. Vi fikk ingen problemer med bildeoppdateringen i et raskt bilspill, men telefonen ble litt varm etter noen minutters kjøring.

I daglig bruk er telefonen også rask. Ansiktsgjenkjenningen skjer for eksempel så å si umiddelbart. Den ble vår foretrukne metode til å logge på telefonen, for fingeravtrykkleseren er så lavt plassert på skjermen at du mister litt grep om telefonen hvis du holder den med én hånd.

Hovedkameraet på baksiden av mobiltelefonen er på 50 megapiksler. Kameraets autofokus er treg, men med litt flaks kan du ta veldig gode bilder med standardinnstillingene. Derimot var ikke videoopptak like vellykket. Opptakene våre hadde en tendens til å få en melkehvit fargetone, og det var ganske tydelig at videoene var tatt opp med en mobiltelefon.

X30 tåler vann og støv, så du kan gjerne bruke telefonen i badekaret hvis du av en eller annen grunn skulle få lyst til det. Batteriet har ikke så stor kapasitet, men X30 klarer seg likevel uten problemer i over et døgn med ganske intensiv bruk. Vi testet en versjon av X30 med 8 gigabyte RAM og 256 gigabyte lagringsplass, men du kan også velge en litt rimeligere utgave med 6 og 128 gigabyte. 


+ Kontrastrik skjerm

+ Rask ansiktsgjenkjenning

– Laderen følger ikke med

Conclusion

Nokia X30 er det fornuftige valget hvis du vil ha en telefon som er god til det meste – uten å bruke en formue.

Spesifikasjoner

Merke
Nokia
Processor
Snapdragon 695
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,43"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4200 mAh
Operativsystem
Android
Mål
15,89 x 7,39 x 0,79 cm
Vekt
185 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Benchmark (høyest er best)
Geekbench - 665 singlecore, 1915 multicore