Ved siden af kameraet sidder en lille skyder, der hurtigt kan sætte telefonen på lydløs.

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro er en fremragende ­topptelefon med et kjempestort batteri som kan lades ­forbløffende raskt.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.0

OnePlus 10 Pro er en av de beste Android-telefonene du kan kjøpe akkurat nå. Det er ganske enkelt en telefon uten egent­lig noen svake punkter.

Telefonen er godt skrudd sammen, og den føles utrolig god å holde i. Den er riktignok ganske glatt, men glasset på baksiden er slipt slik at det har fått en matt overflate og nærmest føles mykt. Hvis du er av typen som har en tendens til å miste telefonen, kan du glede deg over at det følger med et silikondeksel i esken. I esken ligger det også en utrolig rask lader. Selv om batteriet har en kapasitet på hele 5000 mAh, tok det oss bare litt over en halv time å lade batteriet helt opp til 100 prosent.

Telefonens ytelse er på topp, for OnePlus 10 Pro er pakket med all den nyeste maskinvaren. Her er det spesielt prosessoren som får fart på sakene. Den er en av de raskeste vi har målt med vårt benchmark-verktøy.

Den raske prosessoren, i samspill med en virkelig god skjerm som kan oppdateres med 120 Hz, gir en smidig opplevelse når du blar nedover, f.eks. på en nettside.

Kameraet er produsert i samarbeid med det svenske selskapet Hasselblad. Det tar bilder i flott kvalitet, men det hever seg ikke over andre telefoner i denne prisklassen. Og det er tross alt fortsatt et mobilkamera, med de begrensninger det gir.

Vi tok en rekke bilder der vi bare brukte kameraets standardinnstillinger og sammenlignet med referansebildene fra kameraet i Xiaomi 11 – en rimeligere telefon som på flere måter minner om OnePlus 10 Pro. Her var bildene fra Xiaomi-telefonen faktisk best.

Hasselblad-kameraet i OnePlus 10 Pro gir deg mange muligheter til å eksperimentere med fotografering hvis du skulle få lyst til det. I Pro-modus kan du enkelt stille inn blant annet lukkertid og ISO-verdi, og det er ganske enkelt å skifte mellom linsene i kameraet. Samtidig er det også det mest dekorative kameraet vi har sett på en mobiltelefon. Kameramodulen på baksiden består av fire like store sirkler, der blits og linser sitter montert i en glassramme med Hasselblad-navnet diskré inngravert.

Den lille glideknappen øverst på den ene kanten er en fin detalj. Her kan du raskt skifte modus mellom «ring», «vibrere» eller «stille», slik at anrop til telefonen ikke forstyrrer mer enn nødvendig.


+ Veldig rask

+ Flott skjerm

+ Rask lading

Conclusion

OnePlus 10 Pro er en fremragende ­topptelefon med et kjempestort batteri som kan lades ­forbløffende raskt.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
Snapdragon 8 Gen 1
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermoppløsning
3216 x 1440 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 12
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Mål
16,3 x 7,39 x 0,86 cm
Vekt
201 g
Utskiftbart microSD-kort
Nej
Annet
48 MP, 8 MP tele, 50 MP ultravid, 32 MP selfie
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 1259 single, 4189 multi