Du kan gøre telefonen lydløs med et snuptag ved hjælp af skydeknappen på siden.

OnePlus 12

OnePlus 12 er en førsteklasses smartmobil uten egentlige svakheter, men kvalitet koster. Kamera og batteri er i en klasse for seg.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.2

OnePlus 12 har alt en flaggskipmodell bør ha i 2024. Den byr blant annet på en utrolig flott og ekstremt lyssterk skjerm som er lett å lese også utendørs i fullt sollys. Slår du av den automatiske justeringen av lysstyrke og skrur opp lyset maksimalt i mørke omgivelser, lyser skjermen så sterkt at det nesten skjærer i øynene. Den har dessuten en høy oppdateringsfrekvens som gir fullstendig glidende og natur­lige bevegelser, også når du blar gjennom en lang tekstside.

OnePlus skryter ofte av at de lytter til kundenes ønsker, og mye tyder på at det er mer enn tomme ord. Mobilen har nemlig en rekke små detaljer som andre produsenter godt kan la seg inspirere av. Den raske fingeravtrykks­leseren sitter for eksempel litt høyere på skjermen enn i mange lignende smarttelefoner, slik at du slipper å ta nytt grep (og risikere å miste telefonen) når du skal logge på. Vi setter også pris på skyveknappen på siden, som raskt kan skifte mellom lydløs, vibrasjon og normal ringelyd.

Sammen med mobilen får du den karakteristiske røde OnePlus-kabelen og en USB-lader. Ladingen går så det griner og er så rask at du faktisk kan se batterimåleren øke prosent for prosent med noen sekunders mellomrom. OnePlus 12 har heldigvis effektiv kjøling, og derfor blir den ikke like varm som vi har opplevd på andre modeller med hurtig­lading. Selv om batteriet har stor kapasitet med sine 5400 mAh, kunne vi lade det fra 0 til 100 prosent på cirka en halvtime.

Raskt og enkelt kamera

Kameraet, eller kameraene, er montert i en sirkelformet modul på bak­siden. Kameramodulen stikker langt ut, og det får mobilen til å vippe fra side til side hvis du bruker den uten deksel mens den ligger på et bord. Nå er det vel de færreste som bruker en mobil til denne prisen uten deksel, så noe stort problem er det ikke.

Bildekvaliteten er suveren. Kamera­delen er utviklet i samarbeid med det svenske prestisjemerket Hasselblad, og bildene blir flotte under alle lysforhold. Den svært effektive bildestabiliseringen gjør også sitt til at bildene blir superskarpe.

Du kan ta opp video i opptil 8K med 24 bilder i sekundet. Vi foretrakk likevel å holde oss til 4K-oppløsning med 60 bilder, og det så utrolig bra ut da vi spilte av opptaket på en tv.

Kameraappen er enkel i bruk, og du trenger ingen doktorgrad i fototeknikk for å få gode resultater. Vi setter også pris på portrettfunksjonen som slører bakgrunnen automatisk.

OnePlus 12 gir et umiskjennelig kvalitetsinntrykk og er satt sammen av robuste materialer. Den fine responsen i de fysiske knappene på siden sier også sitt om kvalitetsnivået.


+ Lynrask lading

+ Førsteklasses skjerm

+ Suverent kamera

Conclusion

OnePlus 12 er en førsteklasses smartmobil uten egentlige svakheter, men kvalitet koster. Kamera og batteri er i en klasse for seg.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
Qualcomm SM8650-AB Snapdragon 8 Gen 3
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB
Skjermstørrelse
6,8''
Skjermoppløsning
3168 x 1440 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.400 mAh
Operativsystem
Android 14
Nettverk
Wi-Fi 7
Mål
16,3 x 7,6 x 0,9 cm
Vekt
220 g
Kamera
50 MP, 64 MP tele, 48 MP ultra
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 919 single core, 4703 multi core, 13625