Bagsiden af telefonen er ustyrligt glat, så det er en god idé at købe et cover.

OnePlus 12R

Med OnePlus 12R får du et godt kamera, høy ytelse og en super skjerm. Du får kort sagt usedvanlig mye for pengene.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.1

Hvis vi hadde testet OnePlus 12R og ble bedt om å gjette på prisen, ville vi sagt minst 1500 kroner for mye.

Prosessoren fra Qualcomm er ikke den nyeste og råeste, men til vanlig bruk oppleves telefonen som rask og uten merkbare forsinkelser.

Man får riktignok et par reklame-apper fra  Netflix og TikTok med på kjøpet, men så snart de er fjernet, er mobilen klar til bruk. Den spesielle versjonen av Android som OnePlus benytter, har en brukervennlig og konsekvent design der det er lett å finne frem i menyer og innstillinger.

Skjermen er stor og flott med høy oppløsning og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz som gjør bevegelser på skjermen myke og flytende. Det er spesielt tydelig når man blar raskt gjennom en lang tekst, der det er lett å se enkeltbokstavene mens de fyker forbi. Fargene er naturtro og livlige, og kontrasten er som hos de beste.

Lang batteritid

Mobilen kan redusere oppdateringsfrekvensen på skjermen helt ned til 1 Hz for å spare strøm. Den har også et spesielt kjølesystem som skal bidra til lengre batteritid. Sammen med en batterikapasitet som ligger ti prosent over det som er vanlig i dagens mobiler, betyr det at OnePlus 12R uten problemer holder det gående i to døgn ved vanlig, blandet bruk.

Når den skal lades, kan også det gå lynraskt ved hjelp av den 100 Watt store laderen som følger med. Med den tar det bare rundt en halvtime å lade mobilen helt opp. Den eneste ulempen med det store batteriet er at 12R er en ganske tung telefon på over 200 gram. Spesielt ved lengre samtaler er et hodesett nærmest en nødvendighet.

Du skal være kresen for å bli skuffet over utvalget av kameraer på OnePlus 12R. Vi tok noen flotte bilder i dagslys med mengder av detaljer og gode, naturtro farger. Bilder tatt om natten var også overbevisende med mye detaljer i skyggepartiene. Ellers har kameraer i billigere mobiltelefoner en tendens til å gjengi mørke nyanser som en eneste grøt av piksler og bildestøy. Derimot var vi mindre begeistret for den digitale zoomen. Den gir synlige korn i bildet når man prøver å zoome inn på noe som er langt unna.

Som på de aller fleste nyere mobiler er også baksiden blank og blir lett full av fingermerker. Derfor er det, her som på de fleste, fornuftig å kjøpe et egnet deksel. Det vil også kunne utligne nivåforskjellen mellom kameramodulen og resten av baksiden.

På den annen side: Hvor mange kjøper en mobil til mange tusen uten å ta med et deksel til noen hundre?


+ Rask mobil til prisen

+ Flott skjerm

– Digital zoom

Conclusion

Med OnePlus 12R får du et godt kamera, høy ytelse og en super skjerm. Du får kort sagt usedvanlig mye for pengene.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,78"
Skjermoppløsning
2780 x 1264 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.500 mAh
Operativsystem
Android 14
Nettverk
Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3
Mål
16,3 x 7,5 x 0,9 cm
Vekt
207 g
Kamera
50 MP, 8 MP ultra, 2 MP makro, 16 MP selfie
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 5236