Skjermen har god kontrast og har ingen problemer med detaljene i mørke deler av bildet.

OnePlus 5

OnePlus 5 er en toppmodell til en forholdsvis lav pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.2

OnePlus er på mange måter en outsider i kampen om forbrukernes gunst. Tidligere har selskapet solgt telefoner fra sin egen hjemmeside, men nå fås den fra flere utenlandske nettbutikker, og vi vil tro at den blir tilgjengelig også gjennom enkelte norske nettbutikker. Den er imidlertid verdt å vurdere selv om du blir nødt til å importere den selv. OnePlus 5 er nemlig en særdeles god smarttelefon.

Spesifikasjonene er helt på topp. OnePlus 5 er faktisk den raskeste Android-telefonen jeg har testet. Ikke bare er prosessoren hissig, den er sågar utstyrt med åtte gigabyte ram (seks i den billigste). Resultatet er høyst merkbart når man bruker telefonen. Selv rutineoppgaver som å besøke sider på nettet går merkbart raskere enn på dyrere toppmodeller som Huawei Mate 9 Pro.

Jeg brukte OnePlus 5 et par ukers tid og var begeistret for den raske og brukervennlige telefonen. Den eneste nevneverdige ulempen er at den potente maskinvaren begrenser batteritiden, som sjelden holder mer enn en dag, og det hadde vært fint å slippe å være redd for å gå tom for strøm når dagen går mot slutten.

Skjermen har ikke like høy oppløsning som på dyrere telefoner, for eksempel Samsung Galaxy S8, men det er ikke noe man legger merke til i praksis. Skjermbildet er knivskarpt og med virkelig god kontrast.

Telefonen har fingeravtrykksleser i den trykkfølsomme hjemknappen. Den leste av fingeravtrykket og låste opp telefonen så raskt at jeg først var i tvil om den i det hele tatt var aktivert. Det var den, og alle forsøk på å låse opp med andre fingre ble avvist.

Dobbeltkameraet på baksiden OnePlus 5 kommer fra Sony og leverer flotte bilder. De to linsene gir noe så spesielt på en telefon som zoomopptak helt uten tap av bildekvalitet. De to linsene gjør det også lett å ta gode portrettbilder.

Konklusjon

OnePlus 5 er en fantastisk telefon til en god pris. Du finner ikke bedre hvis du vil ha en toppmodell i denne prisklassen.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
Snapdragon 835
Minne (RAM)
6/8 gigabyte
Lagringsplass
64/128 gigabytes
Skjermstørrelse
5,5 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
Tilkoblinger
USB C
Batterikapasitet
3300 mAh
Operativsystem
Android 7.0
Mål
154.2 x 74.1 x 7.25 mm
Vekt
153 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
20 + 16 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Nei