OnePlus 5T

En vellykket kinesisk kjempetelefon

av #Telefon #OnePlus
8.1

De kinesiske telefonprodusentene Huawei og OnePlus har i løpet av de siste årene markert seg som verdige konkurrenter til etablerte merker som Apple og Samsung.

Den nyeste telefonen fra OnePlus heter 5T og kan uten problemer ta opp kampen med de store. OnePlus 5T er ikke en spesielt kompakt telefon. Skjermen er på hele seks tommer, men den føles faktisk ikke så stor når man holder den i hånden. Det skyldes den avlange formen, som er i det noe ukurante formatet 18 : 9 (eller 2 : 1 om man vil). Telefonen er altså ganske smal i forhold til lengden, og det gjør at det kan være litt vanskelig å nå den øverste delen av telefonen når man holder den i én hånd.

Telefonen bygger videre på forgjengeren, OnePlus 5, og det er ikke et dårlig valg, for den testet vi med stor begeistring i 2017.

Baksiden er i metall akkurat som forgjengeren, og telefonen føles så solid som man kan forvente, når man tar i betraktning at fronten selvfølgelig er laget av glass.

Vanskelig fingeravtrykksleser

På grunn av den avlange skjermen, som tar mesteparten av fronten, er fingeravtrykksleseren forvist til baksiden. Det gjør det litt vanskeligere å låse opp telefonen, fordi du er nødt til å bøye pekefingeren i en litt ugrei vinkel, samtidig som du må beholde grepet for ikke å miste telefonen.

Telefonen har ansiktsgjenkjenning som et alternativ til fingeravtrykksleseren, men vi opplevde til tider litt forsinkelser i dempet belysning. I fullt dagslys gikk det fint.

OnePlus 5T gir en klar og tydelig lyd hos begge parter under en samtale, men den innebygde høyttaleren sitter litt klønete plassert nederst i telefonen. Det gjør at man lett dekker den med hånden når man holder telefonen.

Øverst på baksiden har telefonen et dobbeltkamera. Det tar bra bilder, men den klarer ikke helt å følge toppmodellene til Huawei, Apple og Samsung. Bilder tatt i dagslys blir klare og skarpe, men i mørket fikk vi problemer med skarpheten, uansett hva vi gjorde for å holde telefonen helt i ro.

Samlet sett har OnePlus lagd en riktig god telefon, og den forholdsvis fornuftige prisen gjør den absolutt konkurransedyktig.

+ Rask

+ God pris

– Fingeravtrykksleser på baksiden

Konklusjon

OnePlus 5T er absolutt verdt å vurdere hvis du er ute etter en stor telefon til en rimelig pris.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
Qualcomm Snapdragon 835
Minne (RAM)
6 gigabyte
Lagringsplass
64 gigabyte
Skjermstørrelse
6 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 2160 piksler
Batterikapasitet
3300 mAh
Vekt
Vekt: 162 gram
Kamera
16 + 20 megapiksler i primærkameraene og 16 megapiksler i frontkameraet