Fingeravtrykksleseren er skjult i nederste del av skjermen.

OnePlus 6T

OnePlus leverer enda en toppmodell til en svært hyggelig pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.0

På overflaten ser toppmodellen OnePlus 6T til forveksling ut som en hvilken som helst annen smarttelefon, men den har egenskaper som gjør at den skiller seg ut.

Den er for eksempel blant de første med fingeravtrykksleser integrert i skjermen. Det er selvfølgelig smart at det ikke brukes plass til en fysisk leser på telefonen, men den bruker litt for lang tid til å lese av fingeren når man planter den på skjermen. Heldigvis er ansiktsgjenkjenningen litt raskere, og telefonen låses opp nesten øyeblikkelig når du bruker den i stedet.

Den beste egenskapen ved 6T er likevel prisen. Du får nemlig en smarttelefon som kan konkurrere med toppmodeller fra Huawei og Samsung, men til en betydelig lavere pris. OnePlus har vært et forfriskende konkurransedyktig alternativ helt siden de lanserte sin første telefon.

Både operativsystem og alle tenkelige apper fungerer fullstendig friksjonsfritt på OnePlus 6T. Jeg kjørte forskjellige oppgaver på telefonen side om side med Huaweis noe dyrere P20 Pro-telefon, og OnePlus 6T var faktisk litt raskere til å laste ned og åpne komplekse hjemmesider. Hastighetsmålinger med testappen AnTuTu viste da også at 6T er litt raskere enn forgjengeren OnePlus 6. 6T er med andre ord blant de aller raskeste telefonene vi har testet.

Grunnleggende funksjoner som telefoni og fotografering fungerer glimrende på OnePlus 6T. Dobbeltkameraet på baksiden er riktignok ikke helt på høyde med de beste konkurrentene, men forskjellen i bildekvalitet er marginal.

Den enorme skjermen er utstyrt med AMOLED-teknologi. Som i andre telefoner med samme type skjerm, gir det svært god kontrast, og bildet virker knivskarpt, selv om oppløsningen er noe lavere enn hos mange konkurrenter. Dessverre er hjørnene på telefonen nesten like skarpe som skjermbildet, og stikker litt ut fra resten av telefonen. Det ødelegger litt av helhetsinntrykket av et ellers gjennomarbeidet produkt.

Batteritiden er godkjent. I løpet av testperioden opplevde jeg aldri å tvile på at den skulle klare seg hele dagen uten å lades opp.

OnePlus har fulgt Apples eksempel og droppet den analoge hodetelefonutgangen. Du må altså bruke hodetelefoner med Bluetooth eller benytte den medfølgende adapteren som skal kobles til USB C-kontakten, som også brukes til å lade telefonen.

Fargevalget hvis du skal ha en OnePlus 6T er enkelt: Telefonen fås kun i svart – men du kan velge mellom blank og matt.

 

+ Vidunderlig lav pris

+ Svært rask

– Treg fingeravtrykksleser

 

Forhandler og pris:

www.pricerunner.dk

Conclusion

OnePlus leverer enda en toppmodell til en svært hyggelig pris.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
Snapdragon 845
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
128 gigabyte
Skjermstørrelse
6,41 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 2340 piksler
Tilkoblinger
USB C
Batterikapasitet
3700 mAh
Operativsystem
Android 9
Nettverk
802.11ac
Mål
157,5 x 74,8 x 8,2 mm
Vekt
185 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, integrert i skjermen
Kamera
16 + 20 megapiksler bak, 16 megapiksler foran
Utskiftbart microSD-kort
Nei
Benchmark (høyest er best)
Antutu CPU 92636, GPU 128418, brukerflate 65205, minne 10629, samlet 296888