Kameraet er der når du trenger det.

OnePlus 7 Pro

OnePlus har utviklet en rask telefon med suveren skjerm. Det går dessverre utover batteritiden.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
7.6

Hittil har OnePlus levert en rekke gode telefoner til hyggelige priser. OnePlus 7 Pro ligger imidlertid på et noe høyere nivå – både hva pris og ytelse angår. Spesifikasjonene er på høyde med andre toppmodeller, og både operativsystem og samtlige apper fungerer imponerende raskt og friksjonsfritt.

Likevel er det beste ved OnePlus 7 Pro også telefonens akilleshæl: Skjermen er av absolutt toppklasse og gir et suverent bilde med fantastisk kontrast. Den oppdateres 90 ganger i sekundet, og det betyr at du får en langt mer glidende oppdatering av skjermen når du blar nedover på for eksempel en stor nettside –nesten som rulletekstene i en film. Ulempen ved den store skjermen med den raske oppdateringen er imidlertid at batteriet tappes raskt. Det skal godt gjøres å få mer enn cirka 1,5 døgns batteritid ved blandet bruk av GPS-navigering, foto, video, samtaler og nettlesing. OnePlus 7 Pro ba i gjennomsnitt om mer strøm etter cirka 22 timer.

Frontkameraet spretter opp av toppen på telefonen når det aktiveres i kameraappen. Dermed slipper du et forstyrrende svart hull på skjermen, som på andre toppmodeller. Det betyr også at det oppstår en liten forsinkelse i ansiktsgjenkjenningen, og derfor fristes man til i stedet å bruke den glimrende fingeravtrykksleseren som er bygd inn i skjermen.

Lyden i telefonsamtaler er klar og tydelig – særlig når VoLTE er aktivert slik at samtalene går som mobildata. Det finnes ingen analog hodetelefonutgang, så du er henvist til å bruke Bluetooth-hodesett eller en adapter.

På siden av telefonen sitter en liten skyvebryter med tre innstillinger: Lydløs, vibrasjon og ringelyd. Det er en praktisk løsning, men knappen stikker litt ut fra telefonen, og den hekter seg lett fast i lommer og annet slik at innstillingene endrer seg, ofte uten at man er klar over det.

Tilsvarende problemer er det med lommelyktfunksjonen, som har lett for å slå seg på i lommen, og skjermen oppfattet til tider berøringer feil og åpnet andre apper enn dem jeg trykket på. Det er ergerlig i en telefon som ellers kunne vært blant de aller beste.


+ Lynrask

+ Førsteklasses skjerm

– Høyt strømforbruk

 

Konklusjon

OnePlus har utviklet en rask telefon med suveren skjerm. Det går dessverre utover batteritiden.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
Snapdragon 855
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,67 tommer
Skjermoppløsning
1440 x 2120 piksler
Tilkoblinger
USB C
Batteritid
22 timer
Batterikapasitet
4000 mAh
Operativsystem
Android 9
Nettverk
802.11ac (Wi-Fi 5)
Mål
162.6 x 75.9 x 8.8 mm
Vekt
206 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, i skjermen
Kamera
48 MP, f/1.6, (vidvinkel), 8 MP, f/2.4, 78mm (tele), 3x zoom, 16 MP, f/2.2, 13mm (ultravidvinkel)
Utskiftbart microSD-kort
Nei