OnePlus 7 har et lite hakk til frontkameraet øverst på skjermen.

OnePlus 7

OnePlus 7 er en god telefon i mellomklassen, men skjermen er overfølsom.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
7.8

Kinesiske OnePlus er kjent for sine forholdsvis rimelige prestisjetelefoner. Den nyeste heter OnePlus 7 og følger i forgjengernes fotspor med en pris som ligger noe lavere enn de nærmeste konkurrentene.

OnePlus 7 er på mange måter en fristende Android-mobil med gode spesifikasjoner. Prosessoren er rask, og den har rikelig med minne.

Derimot har det ikke blitt plass til en analog hodetelefonutgang, så du må klare deg med en Bluetooth-løsning. Det er heller ikke mulig å utvide internlagringen med et MicroSD-kort, men du får uansett 128 eller 256 GB, avhengig av hvilken modell du velger, og det er i praksis nok for de fleste.

Kameraet på baksiden tar riktignok gode bilder, men kvaliteten og funksjonene er likevel ikke helt på høyde med toppmodeller fra for eksempel Huawei og Samsung. Kameraet er utstyrt med to objektiver og kan ta bilder med en oppløsning på opptil 48 megapiksler. Den høye oppløsningen kan i teorien være en fordel ved beskjæring av bilder, men resultatet skjemmes av en del bildestøy. Konklusjonen er dessverre at de mange megapikslene først og fremst ser bra ut på papiret. Bildebrikken i en mobiltelefon er knøttliten, og færre piksler gir bedre lysfølsomhet og mindre støy.

Skjermen er på 6,41 tommer, men den er over dobbelt så høy som den er bred. Dermed er telefonen fortsatt smal nok til å være behagelig å holde med én hånd. Dessverre plages den berøringsfølsomme skjermen av feilregistreringer. Jeg opplevde flere ganger at telefonen ringte fra lommen, og lykten på baksiden slo seg også på et par ganger uten at jeg hadde bedt om det.

Fingeravtrykksleseren er skjult i skjermen. Et blått symbol lyser på skjermen når leseren er klar til bruk, og da er det bare å legge fingeren på leseren et kort øyeblikk. Det går ikke fullt så raskt som med en tradisjonell knapp med den samme funksjonen, men fort nok til at man ikke irriterer seg over forsinkelsen.

OnePlus 7 er en utmerket telefon i mellomklassen, men det er fortsatt mulig å kjøpe den enda litt mer vellykkede forgjengeren OnePlus 6T til en lavere pris. Den kan du også lese mer om her i Testsonen.


+ God pris

+ Rask

– Overfølsom skjerm

Konklusjon

OnePlus 7 er en god telefon i mellomklassen, men den har enkelte problemer med skjermens følsomhet.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
Snapdragon 855
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte
Skjermstørrelse
6,41 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 2340 piksler
Tilkoblinger
USB C
Batterikapasitet
3700 mAh
Operativsystem
Android 9.0
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
157,7 x 74,8 x 8,2 mm
Vekt
182 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, i skjermen
Kamera
48 MP + 12 MP på baksiden og 16 MP på fronten
Utskiftbart microSD-kort
Nei