Frontkameraet er skyld i et lille hul i skærmens ene hjørne.½

OnePlus Nord 2 5G

Du får en god telefon for pengene med OnePlus Nord 2 5G, blant annet veldig rask lading.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.0

OnePlus Nord 2 er den beste telefonen vi har prøvd så langt i den mellomste prisklassen, der konkurransen ellers er hard og nådeløs.

Med en flott lakkert bakside og en velvoksen kameramodul ser den ut som en dyr telefon, selv før du har slått den på.

Dette inntrykket holdt delvis også etter at vi begynte å bruke telefonen. Vi merket at den ikke var av samme kvalitet som en telefon til den doble prisen, men det ville kanskje også være for mye å forlange. Når vi bladde nedover en lang nettside med mange bilder, var det noe hakking, som vi ikke så i f.eks. toppmodellen OnePlus 9 Pro fra det samme selskapet.

Skjermen er god, men den kunne ikke matche skjermen til den to år gamle toppmodellen Huawei P30 Pro da vi holdt dem opp ved siden av hverandre. I fabrikkinnstillingen viste Nord 2 den hvite bakgrunnen på nettsider med et svakt rødlig skjær. Vi eksperimenterte litt med innstillingene og fikk en renere gjengivelse av hvitt ut av det, men nå så bildene til gjengjeld litt triste og fargeløse ut ved siden av Huaweitelefonen. Hvis man ser på Nord 2 alene, er det likevel de færreste som vil være misfornøyde med skjermen.

Du får ikke et mye bedre kamera på telefonen til denne prisen. Bildene er flotte selv under ganske krevende forhold som skumring og halvmørke, og kameraet har dessuten morsomme funksjoner som blant annet muligheten til å ta opp samtidig med kameraene på for- og baksiden. Dermed kan du filme deg selv mens du opplever noe.

Vi kunne godt tenkt oss en god makrolinse slik at du kunne gå nærmere motivene, men de fleste av oss tar nok flest portretter og landskapsbilder, og det klarer OnePlus Nord 2 glimrende.

Det er én ting som OnePlus Nord 2 er bedre til enn selv de fleste superdyre telefoner, og det er lading: Der Apple har sluttet å legge en lader i esken sammen med iPhone-telefonene, har OnePlus gått i motsatt retning og pakket en helt suveren hurtiglader med OnePlus Nord 2. Den litt butte laderen leverer 65 watt, og vi ladet telefonen fra 19 til 100 prosent på litt over 20 minutter.

 


+ Bra kamera

+ Superrask lading

+ Overkommelig pris

Conclusion

Du får en god telefon for pengene med OnePlus Nord 2 5G, blant annet veldig rask lading.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
MediaTek MT6893 Dimensity 1200 5G
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,43 tommer
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batteritid
Cirka 36 timer
Batterikapasitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 11, Oxygen 11.3
Nettverk
Wi-Fi 6, 5G
Mål
15,89 x 7,32 x 0,83 cm
Vekt
189 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, i skærmen
Kamera
50 MP, 8 MP (Ultrawide), 2 MP, 32 MP (selfiekamera)
Utskiftbart microSD-kort
Nej