OnePlus Nord 2T fås i to farver med de poetiske navne: Gray Shadow og Jade Fog.

OnePlus Nord 2T

OnePlus Nord 2T setter ingen verdensrekorder, men det er faktisk en glimrende ­telefon til prisen.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
8.3

OnePlus Nord 2T er en mobiltelefon som lokker alle som vil ha en telefon som er overkommelig – både når det gjelder størrelse og pris.

Skjermen er med sine 6,43 tommer noe mindre enn på de dyreste topptelefonene, som etter hvert nærmer seg skjermer på sju tommer. 

Mobiltelefonen føles veldig solid med en bakside i Gorilla-glass, som ikke fikk den minste ripe i uken vi brukte telefonen.

Du får både 5G-nettverk og Wi-Fi 6, slik at du får god fart på nettverksforbindelsen. På innsiden sitter det en prosessor som kanskje ikke er blant de raskeste, men som i hvert fall leverer en ytelse som får nesten alle apper til å kjøres på telefonen uten hakking og nøling når skjermbildet oppdateres. Vi hadde bare noen få problemer med svært innholdstunge nettsider.

Skjermen kan vi heller ikke klage på. Den leverer et lyssterkt bilde med god kontrast. Oppdateringsfrekvensen kan settes opp fra 60 til 90 Hz, slik at du kan bla lynraskt ned gjennom lange tekster i en flytende bevegelse. Dessverre går det også merkbart ut over batteritiden når skjermen skal oppdateres i lyntempo.

Vi fikk likevel strøm nok til et helt døgn den dagen vi brukte mobiltelefonen mest intenst – vi hadde til og med 10 prosent til overs. Det følger en effektiv lader med i esken, slik at du på få minutter kan gi mobiltelefonen strøm som holder den i gang i ­mange timer.

Kameraet tar utmerkede bilder – også i skumringen. Når vi brukte vidvinkellinsen ble fargene tydelig dårligere enn med primærlinsen, men alt i alt er kameraet i OnePlus Nord 2T som du kan forvente av en mobiltelefon i denne prisklassen.

Det sitter en rask fingeravtrykks-leser skjult i nedre del av skjermen, og i toppen skjemmer et lite hull til selfiekameraet bildet når du vil se på feriebildene dine eller en serie-episode fra Netflix.

På siden av mobiltelefonen finner vi en velkjent OnePlus-detalj: en skyveknapp med innstillinger for tre lydprofiler: lydløs, vibrasjon og ring. Det er praktisk hvis du ofte må endre dette på telefonen.

OnePlus Nord 2T minner mye om forgjengeren OnePlus Nord 2, og du finner testen av denne i Testsonen på nettsiden vår.


+ God lader følger med

+ Rask fingeravtrykkleser

– Vidvinkellinsen er ikke så god

Conclusion

OnePlus Nord 2T setter ingen verdensrekorder, men det er faktisk en glimrende ­telefon til prisen.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
MediaTek Dimensity 1300
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,43"
Skjermoppløsning
1080 x 2400 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 12
Nettverk
Wi-Fi
Mål
15,9 x 7,3 x 0,82 cm
Vekt
190 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
50 MP, 8 MP vidvinkel, 2 MP dybde
Utskiftbart microSD-kort
Nej
Benchmark (høyest er best)
GeekBench 5: 758 single core, 2806 multi core, 4897 OpenCL