Den lille skydeknap på siden gør telefonen lydløs med det samme.

OnePlus Nord 3

Nord 3 er en god mobil til prisen, og kan du klare deg med 128 GB internlagring, er den enda rimeligere.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
8.7

Prismessig havner OnePlus Nord 3 midt på treet i selskapets etter hvert omfattende utvalg av mobiltelefoner. Likevel er dette en modell som er stort sett fri for svake punkter.

Skjermen leverer et flott og fargerikt bilde, og både operativsystemet og alle de forskjellige appene fungerer raskt og smidig. Operativsystemet heter OxygenOS og er en spesielt tilrettelagt versjon av Android som OnePlus har satt sammen. Det er imidlertid begrenset hvor mye som er endret, og alle de velkjente appene og verktøyene fra Google ligger på plass i en egen mappe på hjemskjermen.

Vi brukte Nord 3 i litt over en uke, og alt fra GPS-navigasjon til fotografering levde fullt og helt opp til forventningene.

Bildene fra hovedkameraet er fine. Vi tok haugevis av bilder med standardinnstillingene og måtte zoome kraftig inn for å se kvalitetsforskjell sammenlignet med bilder fra en nesten dobbelt så dyr mobil. Kamera­modulen i Nord 3 har også et eget ”makroobjektiv”, men bildene fra dette var skuffende, med synlig bildestøy selv på bilder tatt i godt lys. Det spiller neppe noen større rolle for brukere flest. Makrofotografering av for eksempel planter og insekter er for spesielt interesserte, og de bruker neppe et mobilkamera.

Fingeravtrykksleseren er integrert i skjermen. Den sitter ganske langt nede, og dermed må man gjerne skifte grep rundt telefonen på en litt klønete måte for at avlesingen av fingeravtrykket skal fungere. Da er den raske ansiktsgjenkjenningen langt bedre. Selv i et helt mørkt rom der ansiktet bare var opplyst av skjermen, tok det bare et sekund å logge inn.

Vi testet Nord 3-utgaven med 256 giga­byte internlagring til apper, video og bilder. Den kan ikke utvides med et microSD-kort, så hvis du vurderer den litt billigere modellen med 128 GB, bør du først tenke gjennom om du klarer deg med det.

I esken med mobilen ligger en virkelig potent lader på hele 80 watt. Med den tok det bare litt over en halvtime å lade Nord 3 fra null til 100 prosent. De første prosentene går raskest, og det tar ikke mange minuttene før mobilen har strøm nok til at du klarer deg en hel dag.

Et av de beste påfunnene fra OnePlus finner vi på siden av telefonen. Det er en liten skyveknapp med tre innstillinger, nemlig lydløs, vibrasjon og ringing. Dermed kan man med et enkelt grep eliminere risikoen for å skape irritasjon i kino­salen eller stille­kupéen med en skingrende ringetone. Det er en god detalj.


+ Mye for pengene

+ 80 watt hurtiglader

– Dårlig makrooptikk

Conclusion

Nord 3 er en god mobil til prisen, og kan du klare deg med 128 GB internlagring, er den enda rimeligere.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
Mediatek MT6983 Dimensity 9000
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,74"
Skjermoppløsning
2772 x 1240 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13, OxygenOS 13.1
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.
Mål
16,2 x 7,5 x 0,8 cm
Vekt
193 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
50 MP
Utskiftbart microSD-kort
Nej
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 6: 1061 single-core, 3307 multi-core, 5464 OpenCL GPU