Kameraet sidder helt ude i siden og buler ud, så telefonen vipper, hvis du bruger den, mens den ligger på et bord.

OnePlus Nord CE 2

OnePlus Nord CE 2 er en god telefon til en forholdsvis overkommelig pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
8.2

OnePlus Nord CE 2 er en vellykket og forholdsvis rimelig telefon fra kinesiske OnePlus. Generelt fungerer alt på telefonen bra, men noen ganger blir det litt hakking, for eksempel når du blar nedover en «tung» nettside med bilder og video. Skjermen har et godt og skarpt bilde med fin kontrast. Vi holdt telefonen oppe ved siden av en telefon som koster dobbelt så mye, og skjermen på Nord CE 2 var ikke fullt så lyssterk, men ellers var det ikke så stor forskjell på de to. Det er gjort litt ekstra ut av lakkeringen på baksiden av telefonen. Modellen vi lånte var lyseblå øverst, og fargen tonet langsomt over i en tilnærmet melkehvit farge nederst på telefonen. Det får telefonen til å se litt mer eksklusiv ut enn den faktisk er. I tillegg til den blå utgaven kan du også få telefonen i en grå farge. Baksiden er egentlig ikke spesielt glatt, men det følger likevel med et gjennomsiktig silikondeksel i esken. Den største styrken til Nord CE 2 er batteritiden: Etter det første hele døgnet vi testet telefonen, var det brukt under 25 prosent av strømmen. Batterikapasiteten er på 4 500 mAh, og det var faktisk nok til at vi fikk over to dagers vanlig bruk ut av telefonen med litt GPS, samtaler og Internett. Det er ganske bra.

Kameraet tar også utmerkede bilder. Som tilfellet er med nesten alle rimelige telefoner, klarer kameraet seg klart best når du tar bilder i fullt dagslys. Når mørket faller på, er det en tendens til at det blir litt for mye støy i bildene.

Blant funksjonene det er spart på for å holde prisen nede finner vi trådløs lading, men du får til gjengjeld med en god lader og OnePlus’ karakteristiske røde ladekabel.

På undersiden av Nord CE 2 finner vi – i tillegg til USB-C-porten til lading – en port til hodetelefoner. Stort pluss for at ladingen holder så lenge. Eksklusiv finish trekker også opp.


+ Enestående batteritid

+ God skjerm

– Ingen trådløs lading

Conclusion

OnePlus Nord CE 2 er en god telefon til en forholdsvis overkommelig pris.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
MediaTek MT6877 Dimensity 900 5G
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,43"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Batterikapasitet
4.500 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
16,06 x 7,32 x 0,78 cm
Vekt
173 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
64 MP, 8 MP ultravid, 2 MP makro, 16 MP selfie
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
GeekBench 5: 729 single, 2137 multi, 2518 OpenCL