Selfiekameraet gemmer sig i et sort hul øverst i den store skærm.

OnePlus Nord CE 3 Lite

Her får du en telefon med stor skjerm og mange andre fordeler til en god pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
8.0

Du trenger ikke betale en formue for en telefon med stor skjerm. I OnePlus Nord CE 3 Lite får du hele 6,72 tommer på en rimelig telefon.

Kontrasten på skjermen er ikke akkurat i toppklasse, men bildet er fint og skarpt og kan stilles inn til å oppdateres til 120 Hz. Det gir et flott og glidende utseende når du for eksempel blar nedover en liste med menypunkter i telefonens innstillinger. I krevende apper merket vi at prosessoren ikke er blant de raskeste. Det er ikke noe problem ved daglig bruk, men du får av og til følelsen av at telefonen ikke helt klarer å følge med når du beveger fingeren over skjermen, som når du for eksempel blar deg gjennom en lang nettside.

Selv om kanten rundt skjermen ikke er så bred, må du likevel innstille deg på at dette er en telefon for folk med halvstore hender. Heldigvis finnes det en funksjon som gjør det enklere å bruke telefonen med én hånd, nemlig ved å flytte det viktigste innholdet til den nederste delen av skjermen der du kan nå det.

Kameraet har en nesten unødvendig høy oppløsning på 108 megapiksler. Den tar bilder i en akseptabel kvalitet, men det krever god belysning av motivet. Du kan maksimalt ta opp video i Full HD med 30 bilder per sekund. I bedre telefonkameraer kan du ta opp i Ultra HD, som er den oppløsningen de fleste tv-apparater har i dag.

Vi fikk over 36 timer ut av batteriet ved variert daglig bruk av kameraet, 5G-nett og GPS-navigasjon, så hvis du bare lader én gang om dagen, trenger du ikke bekymre deg for å gå tom for strøm.

Vi var fornøyde med den raske fingeravtrykkleseren i av/på-knappen på siden, og vi ble rett og slett begeistret over å finne en kraftig USB-lader på 67 watt i esken sammen med den karakteristiske røde USB-kabelen fra OnePlus. Det er nemlig slett ingen selvfølge at det følger med en lader til den nye telefonen din i dag.


+ Lav pris

+ Stor skjerm

– Litt for variert ytelse

Conclusion

Her får du en telefon med stor skjerm og mange andre fordeler til en god pris.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
Snapdragon 695
Skjermstørrelse
6,72"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13, OxygenOS 13.1
Nettverk
Wi-Fi 5, 5G
Mål
16,7 x 7,6 x 0,83 cm
Vekt
195 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
108 MP, 2 MP, 16 MP
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 856 single-core, 2052 multi-core