Der er en meget smal ramme om skærmen, så selfie-kameraet er nødt til at kigge ud gennem et hul i skærmen.

OnePlus Nord CE 5G

OnePlus Nord CE 5G er en god Android til en relativt lav pris. Hvis du kan nøye deg med den rimeligste modellen, er den et kupp.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
8.5

OnePlus Nord CE 5G gir deg alt du trenger i en Android-telefon. Og det til en overkommelig pris.

CE står for Core Edition, og det betyr ganske enkelt at dette er en budsjettmodell fra OnePlus, mens kjerneegenskapene er beholdt. Nord CE er nemlig en rimeligere versjon av OnePlus Nord.

Det er imidlertid vanskelig å se at det er noe nedgradert ved Nord CE, for du kan faktisk kjøre alle apper som kan kjøres på en kraftigere telefon som koster dobbelt så mye.

Du får også en utmerket kameramodul med tre kameraer. Hovedkameraet tar både gode bilder og sylskarp video i 4K-oppløsning. Vi zoomet godt inn på bilder tatt med kameraet for å finne småfeil, som for eksempel en litt overivrig komprimering.

Det sitter en forbløffende god skjerm i Nord CE. Kontrasten er på topp med en oppdateringshastighet på opptil 90 Hz, noe som sikrer sømløs bruk når du for eksempel blar i en lang liste på telefonen.

Det er en slank telefon, og det er selvfølgelig alltid hyggelig. Kameramodulen kan dessverre ikke presses helt inn i den slanke telefonen, slik at den stikker litt ut på baksiden. En effektiv fingeravtrykkleser skjuler seg også i skjermen. Ofte finner du fingeravtrykkleseren på baksiden eller på siden i litt billigere telefoner. For alle oss som sverger til gammeldagse hodetelefoner, er det en gledelig overraskelse at det finnes en hodetelefonkontakt i bunnen av Nord CE 5G.

Vi testet den kraftigste versjonen av OnePlus CE 5G med 12 GB minne og 256 GB lagringsplass, og du kan spare ca. 700 kroner ved å velge den litt rimeligere utgaven med 8 GB RAM.

 

 

 


+ God pris

+ Slank

– Kameramodulen stikker ut på baksiden

Conclusion

OnePlus Nord CE 5G er en god Android til en relativt lav pris. Hvis du kan nøye deg med den rimeligste modellen, er den et kupp.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
Snapdragon 750G
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
256 ROM
Skjermstørrelse
6,43 tommer
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C, hovedtelefoner
Batteritid
Cirka 36 timer
Batterikapasitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
15,92 x 7,35 x 0,79 cm
Vekt
170 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, i skærmen
Kamera
64 MP, 8 MP (ultrawide), 2 MP (depth), 16 MP selfiekamera
Utskiftbart microSD-kort
Nej
Benchmark (høyest er best)
Geekbench singlecore 638, multicore 1811