Kameramodulet fylder næsten den øverste halvdel af telefonen.

OnePlus Open

Brettemobilen som konsept tar et stort skritt fremover med OnePlus Open, ikke minst som kameramobil, men prisen er høy.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.1

Open er den første sammenleggbare mobilen fra den kinesiske produsenten OnePlus – og faktisk den beste brettemobilen vi har testet hittil.

Modellen har i utgangspunktet samme format som en vanlig smarttelefon, men er litt tykkere og veier nesten en kvart kilo. Når du bretter den ut, blir den til et lite nettbrett med samme format som to mobilskjermer ved siden av hverandre. Mobilen oppdager selv at skjermen er brettet ut og skifter fra visning på utvendig skjerm til den store utbrettede skjermen.

Skjøten mellom de to delene er knapt synlig eller merkbar, noe som har vært et problem på andre brettemobiler. Forhøyningen mellom de to delene i OnePlus Open er bare synlig ved helt spesielle lysforhold.

Det meste av tiden benyttet vi den utvendige skjermen, men det var fantastisk å kunne åpne telefonen og bruke den store skjermen som e-bokleser eller til bildebehandling. Telefonen er lynrask, og det blir særlig tydelig når du har flere apper åpne ved siden av hverandre. OnePlus har klart å få funksjonen som deler skjermen mellom to apper, til å fungere svært intuitivt. Det gjør at man raskt blir vant til å bruke mobilen på den måten.

For fotografene blant oss er likevel kameramodulen fra svenske Hasselblad selve rosinen i pølsa. Mobilen har tre kameraer på baksiden og et selfie-kamera over hver skjerm, og alle tar flotte bilder med naturlige farger under alle lysforhold og med flere brennvidder. Måten mobilen er bygd på gjør også at du kan bruke kameraet til å ta selvportretter mens du bruker den utvendige skjermen.

Modulen stikker dessuten så langt ut på baksiden at du kan bruke den til å støtte grepet rundt den tunge mobilen ved å hvile den nederste kanten mot pekefingeren. Uttrykket ”kamera­mobil” har fått nytt innhold.

Fingeravtrykksleseren sitter i på/av-knappen, og dermed er det aldri noe problem å finne den, uansett hvilken skjerm du bruker. Vi setter også pris på at produsenten har beholdt den praktiske skyveknappen som brukes til å skifte raskt mellom lydløs, vibrasjon og ringelyd.

Batteritiden er overraskende god, den store skjermen tatt i betraktning. Vi hadde som regel rundt 30 prosent igjen etter en lang dag med blandet bruk av mobilen.


+ Vellykket foldemekanisme

+ Førsteklasses kamera

– Høy pris

Conclusion

Brettemobilen som konsept tar et stort skritt fremover med OnePlus Open, ikke minst som kameramobil, men prisen er høy.

Spesifikasjoner

Merke
OnePlus
Processor
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB
Skjermstørrelse
6,31" og 7,82"
Skjermoppløsning
2484 x 1116 pixels og 2440 x 2268 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4805 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 7
Mål
15,3 x 14,3 x 0,6 cm & 15,3 x 7,4 x 1,2 cm
Vekt
239 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
48 MP, 64 MP tele, 48 MP ultravid, 20 MP og 32 MP selfie
Utskiftbart microSD-kort
Nej
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 4142