Der er bred ramme rundt om skærmen, men alligevel er selfiekameraet nødt til at stjæle lidt af skærmens plads.

Samsung Galaxy A14

Galaxy A14 gir deg alt du trenger i en Android-telefon til en pris som det er vanskelig å måle seg med.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.0

Du skal slite for å finne en brukbar Android-telefon som er noe spesielt billigere enn Samsung Galaxy A14. Det er ikke vanskelig å se at det er spart litt for å holde prisen nede, for telefonen nøler av og til når du beveger deg rundt i menyer og apper. Galaxy A14 er imidlertid rask nok til å kjøre de aller fleste apper tilfredsstillende. Skjermen er ikke Samsungs beste, og du må leve med en kontrast som er på det jevne. Hvis lyset rundt deg ikke er altfor skarpt, er imidlertid skjermens 6,6 tommer store bilde bra nok. Bildet er skarpt med en fin fargegjengivelse.

Baksiden er i plast, og den kan komme til å se litt fettete ut med tiden, men materialet gir faktisk et bedre grep om telefonen enn glasset som ofte brukes i dyrere telefoner.

Samtalekvaliteten er god i begge ender av samtalen, og det er et uttak til hodetelefoner slik at du kan koble til hodetelefoner med ledning. Inne i telefonen er det plass til et microSD-kort dersom du ønsker å utvide den ganske sparsomme lagringsplassen. Fingeravtrykkleseren i av/på-knappen fungerer som den skal. Faktisk er den mer pålitelig enn noen av fingeravtrykkleserne vi har sett innebygd i skjermen på de langt dyrere topptelefonene.

Det er hele tre kameraer pluss et selfie-kamera. Du får selvfølgelig ikke bilder eller video i profesjonell kvalitet, men også her vil nok de fleste være fornøyde – og ellers kan du jo alltids glede deg over alle pengene du har spart ved å velge en betydelig rimeligere telefon.


Stor skjerm

Utmerket pris

– Føles litt treg

Conclusion

Galaxy A14 gir deg alt du trenger i en Android-telefon til en pris som det er vanskelig å måle seg med.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Mediatek MT6769 Helio G80
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
6,6" LCD
Skjermoppløsning
2408 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
16,7 x 7,8 x 0,9 cm
Vekt
201 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
50 MP, 5 MP (ultrawide), 2 MP (macro), 13 MP (selfie)
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 765 single-core, 2016 multi-core