Galaxy A20E er en forholdsvis kompakt smarttelefon.

Samsung Galaxy A20e

Android-basert telefon med dobbelt SIM-kort og tre kameraer.

av #Telefon #Samsung
6.5

I en tid da store mobilprodusenter kappes om å levere stadig større og dyrere toppmodeller, er det forfriskende å få en mer budsjettvennlig modell til test.

I Samsung Galaxy A20e har man spart på skjermoppløsning, prosessorkraft og batteristørrelse. Telefonen lades via USB-C og har en vanlig analog hodetelefonutgang. Operativsystemet er Android 9 (Pie), i skrivende stund den nyeste versjonen.

Baksiden er av plast, og det er ingen mekaniske knapper på fronten.

Det er lett å komme i gang med telefonen. Det er også en gledelig overraskelse at internlagringen kan utvides med et microSD-kort, og at mobilen kan håndtere to abonnementer samtidig (den har plass til to SIM-kort).

Skjermen er en vanlig TFT-skjerm, som ikke er fullt så sprudlende i fargene som vi er vant til fra de noe dyrere OLED-skjermene. Skjermoppløsningen er relativt lav, men ikke på noen måte så lav at ikoner eller bilder virker uskarpe og pikselerte.

De innebygde kameraene varter opp med god fargekvalitet, men vi savner litt detaljer i bildene. Et av kameraene har vidvinkeloptikk som gjør det lettere å få med hele motivet på kort avstand. Begge kameraene tar opp video i Full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler), og det er godt nok.

Treg prosessor

Til daglig kunne vi glede oss over god batteritid. Ved moderat bruk kan det godt gå et par dager mellom hver gang telefonen må lades, og ladingen går raskt. Den gode batteritiden har imidlertid en grunn: Telefonen er nemlig ganske treg og derfor uegnet til prosessorkrevende apper.

Målingene våre viser da også at Galaxy A20e er blant de langsomste tyve prosentene av alle testede telefoner. Den har kraft nok til brukerflaten og for eksempel YouTube, men sliter merkbart med store apper. Særlig 3D-spill er nesten ubrukelige, fordi telefonen ikke har nok prosessorkraft til å holde følge.

Det verste ved denne mobilen er likevel mikrofonkvaliteten. Talelyden virker fjern og døsig, uten den klarheten og nærværet vi forventer av en mobil i dag. En litt bedre mikrofon ville gjort telefonen vesentlig bedre.


+ Plass til to SIM-kort
+ Lang batteritid
– For svak til krevende apper
– Skuffende lydkvalitet

Konklusjon

En billig og treg telefon med dårlig lyd. Den egner seg best for mindre krevende bruk, eller som reservetelefon.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Exynos 7884 Octa-core
Minne (RAM)
3 GB
Lagringsplass
32 GB
Skjermstørrelse
5,8 tommer
Skjermoppløsning
720 x 1560 piksler
Tilkoblinger
USB-C
Batteritid
48 timer
Batterikapasitet
3000 mAh
Operativsystem
Android 9.0
Nettverk
GSM / HSPA / LTE
Mål
14,7 x 7,0 x 0,8 cm
Vekt
141 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
13 MP
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Annet
Dobbelt SIM
Benchmark (høyest er best)
85713