Der er sparet på materialerne i Galaxy A25, så bagsiden er fx fremstillet i plastik i stedet for glas eller aluminium.

Samsung Galaxy A25

Galaxy A25 er ikke blant de raskeste, men den har en behagelig lav pris og en imponerende stor og god skjerm.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.1

Galaxy A25 er blant de rimelige i det ganske enorme utvalget av Samsung-mobiler. Den har likevel flere fine funksjoner som vi også kjenner fra de dyrere modellene.

Samsung produserer selv skjermer til mobilene sine, og det ser ut til å gi et kvalitetsløft i forhold til konkurrentene – i hvert fall på økonomimodeller som Galaxy A25. Skjermen er nemlig utstyrt med den forholdsvis dyre AMOLED-teknologien som gir en imponerende kontrast. Da vi økte lysstyrken maksimalt og startet en video på den store skjermen, virket Galaxy A25 plutselig en som en langt dyrere modell.

Det gjorde den derimot ikke da vi presset den med en omfattende bench­mark-test av ytelsen og kjørte et par tunge spill. Da skjedde oppdateringen av skjermbildet i rykk og napp, og det var åpenbart at prosessoren jobbet tungt. Dessuten ble mobilen betenkelig varm.

Samsung-mobiler har ofte gode kameraer, men bildekvaliteten fra denne modellen er ikke spesielt imponerende. Galaxy A25 har en modul med tre kameraer: Et hovedkamera på 50 megapiksler, et ultravidvinkelkamera på åtte og et makrokamera på to megapiksler. Det siste tar fine nærbilder av for eksempel blomster, men bildene fra hovedkameraet virker livløse og skjemmes av en del bilde­støy – det gjelder også hvis du tar bilder innendørs i dagslys.

Lang batteritid

Når vi ser på baksiden av telefonen, er det åpenbart at produsenten har spart på materialene for å holde prisen lav. Bakplaten er av plast, og Samsung har heller ikke sørget for å gi overflaten tilstrekkelig struktur til at man får godt grep rundt mobilen.

Akkurat det oppveies til en viss grad av at Galaxy A25 buler litt ut der knappene sitter. Det gir et noe bedre grep og gjør det også lettere å plassere tommelfingeren korrekt på den gode fingeravtrykksleseren som er integrert i på/av-knappen.

Batteritiden var god med et gjennomsnitt på cirka 1,5 døgn i løpet av testperioden. Modellen har et batteri med forholdsvis høy kapasitet, og det kan også hurtiglades med 25 watt. Dessverre har ikke Samsung tatt seg råd til å legge ved en lader i esken, men du har kanskje en liggende?

Samsung lover at operativsystemet i Galaxy A25 vil bli oppdatert i fire år. Sikkerhetsoppdateringer leveres i fem år. Det er et betydelig pluss hvis du ikke er blant dem som føler behov for å bytte mobil hver gang det kommer en ny modell.


+ Lav pris

+ Super skjerm

– Lader er ikke inkludert

Conclusion

Galaxy A25 er ikke blant de raskeste, men den har en behagelig lav pris og en imponerende stor og god skjerm.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Exynos 1280
Minne (RAM)
6 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,5"
Skjermoppløsning
2340 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 14, One UI 6
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
16,1 x 7,7 x 0,8 cm
Vekt
197 g
Kamera
50 MP
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 2012