De tre kameralinser sidder tæt på kanten, så pas på du ikke fotograferer din finger.

Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A54 er en rask telefon med flott skjerm. Det eneste problemet er alle de overflødige appene.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
7.9

Med en pris som ligger på rundt halvparten av Samsungs egne topptelefoner burde du kanskje ikke forvente all verden av Galaxy A54, men det er faktisk en telefon med få svake punkter.

Telefonens mest fremtredende fordel er den store, flotte AMOLED-skjermen, som gir et godt opplyst bilde med klare farger og perfekt kontrast. I kombinasjon med to stereohøyttalere med god lyd gjør skjermen A54 spesielt godt egnet til å se film på. 

Det er Samsungs egen prosessor som driver alt, og den klarer seg bra sammenlignet med de mer utbredte Snapdragon-prosessorene i andre Android-telefoner. A54 ble imidlertid så varm under våre krevende hastighetstester at vi ikke ønsket å putte den i lomma før den var litt avkjølt.

Det er en bred ramme rundt skjermen, og Galaxy A54 er en stor og tung telefon. Du kan derfor bli litt sliten i fingrene av å holde den over lengre tid, men kanten er i det minste bred og lett avrundet, slik at det er lett å holde i den. Galaxy A54 har sikkerhetssertifiseringen IP67. Det er flott for en telefon som ikke koster mer enn denne gjør, og det betyr at den tåler å bli mistet på grunt vann, for eksempel i badekaret.

Kameraet tar generelt gode bilder. I dagslys er fargegjengivelsen god, og i mørkere belysning ble vi positivt overrasket over hvor bra den optiske bildestabiliseringen fungerte. 

Det største irritasjonsmomentet på telefonen er alle de overflødige appene. Samsung har ganske enkelt doblet Googles utvalg av gratisapper til Android, slik at du for eksempel har to helseapper, to nettlesere og to digitale assistenter.


+ Flott skjerm

+ God batteritid

– For mange overflødige apper

Conclusion

Samsung Galaxy A54 er en rask telefon med flott skjerm. Det eneste problemet er alle de overflødige appene.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Exynos 1380
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,4"
Skjermoppløsning
2340 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android
Nettverk
Wi-Fi 6, 5G
Mål
15,8 x 7,7 x 0,8 cm
Vekt
202 g
Kamera
50 MP, 12 MP ultrawide, 5 MP makro, 32 MP selfie
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 2782