Samsung Galaxy A9 fås i tre farger. Legg merke til raden med hele fire kameraer.

Samsung Galaxy A9

En stor Android-telefon med god lagringsplass og hele fire kameraer på baksiden.

av #Telefon #Samsung
7.7

Størrelsen er det første man legger merke til ved Samsung Galaxy A9. Skjermen på hele 6,3 tommer gjør dette til en diger telefon – nesten et lite nettbrett. Det mest spesielle ved modellen er likevel raden med hele fire kameraer på baksiden: I tillegg til standardkameraet på 24 megapiksler, finnes det et vidvinkelkamera, et kamera med 2 x optisk zoom og et «portrettkamera» med liten dybdeskarphet.

Spesifikasjonene forteller at modellen har 128 GB lagringsplass, 6 GB ram og en litt gjennomsnittlig Snapdragon 660-prosessor. Det er plass til to simkort samt et microSD-kort på opptil 512 GB. Skjermen er på 1080 x 2220 piksler, og telefonen lades via USB-C. Hastighetstesten vi kjørte, viser brukbar prosessorhastighet, men lavere ytelser for 3D-grafikk.

Til daglig fungerer telefonen fint, og lydkvaliteten er svært god. Størrelsen gjør det likevel vanskelig å få godt grep om den store telefonen med en hånd av gjennomsnittlig størrelse. Det er tidens melodi at Android-telefoner leveres med en del standardprogrammer fra Google og Microsoft, men denne mobilen har så stor kapasitet at det ikke spiller noen nevneverdig rolle for den tilgjengelige lagringsplassen.

Det mest interessante er naturligvis de fire forskjellige kameraene. Tanken er å få «ekte» kamerakvaliteter inn i en mobiltelefon. Det høres smart ut, men i daglig bruk er det upraktisk å måtte velge kamera etter situasjonen. Derfor ender man som regel med å bruke det ganske gode  hovedkameraet til det meste. Det skal likevel sies at lysfølsomhet og bildekvalitet ikke på noen måte kan konkurrere med et «ekte» kamera.


+ Fem kameraer
+ Stor lagringsplass
+ Plass til to SIM-kort
– Litt skuffende kameraløsning


Du finner nærmeste Samsung-forhandler på Samsung.com.

Konklusjon

Den store telefonen og de mange kameraene fungerer fint, men det er ingen grunn til å forvente at de fotografiske kvalitetene kan konkurrere med et separat kamera.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Qualcomm Snapdragon 660
Minne (RAM)
6 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,3 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 2220 piksler
Tilkoblinger
USB Type-C
Batterikapasitet
3800 mAh
Operativsystem
Android 8.0 (Oreo)
Nettverk
WiFi 5 (802.11ac)
Mål
7,7 x 16,3 x 0,8 cm
Vekt
183 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
1 x front, 4 x bag
Utskiftbart microSD-kort
Ja,
Annet
Dobbelt SIM + mikroSD
Benchmark (høyest er best)
141220