Når pennen er gemt i telefonen, er kun enden af den synlig.

Samsung Galaxy Note10

Samsung Galaxy Note10 er en førsteklasses mobiltelefon og digital notatblokk, men den digitale assistenten er håpløs.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.6

Galaxy Note-telefonene fra Samsung var opprinnelig utstyrt med ganske enorme skjermer som skilte dem fra de vanlige toppmodellene fra andre produsenter. I dag har serien blitt innhentet av utviklingen, og nå er den 6,3 tommer store skjermen i Galaxy Note10 faktisk noe mindre enn på de største telefonene fra for eksempel Huawei og OnePlus.

Note10 skiller seg likevel ut ved at den har en integrert penn som lett kan trylles frem med et lett trykk på enden av pennen, nederst på mobilen.

Samspillet mellom penn og telefon fungerer fint, og det er blant annet lett å legge inn notater og markeringer på et skjermbilde du har tatt fra en app.

Note10 oppfatter raskt pennens bevegelser, og det føles nesten som å skrive på en vanlig notatblokk. Notatfunksjonen byr også på variabel strek­tykkelse når du skriver, slik at mine normalt litt ubehjelpelige kråketær kunne ligne noe som med litt godvilje nærmer seg kalligrafi.

I tillegg til å skrive på skjermen kan pennen også fjernstyre telefonkameraet. Bare still deg foran kameraet og trykk på knappen på pennen for å ta et selvportrett eller være med i et gruppebilde. Ellers fungerer mobilen som en vanlig, men god smarttelefon. Den kjører alle apper mykt, smidig og særdeles raskt.

De tre kameralinsene på baksiden gir flotte bilder. Autofokusen er lynrask, og kameraet gjenkjenner forskjellige motivtyper slik at det selv kan optimalisere innstillingene.

Skjermen representerer det yppers­te som finnes i dag. Den er Samsungs egenproduserte og har suveren kont­rast. Kantene er lett avrundet, og hvis du stryker oppover langs siden, får du en snarveismeny til de mest brukte appene. Det fungerer veldig fint.

Blant de tingene vi er mindre begeistret for, finner vi Samsungs digitale assistent, Bixby. Den dukker opp når du sveiper ut til høyre fra hovedskjermen. Vi har problemer med å finne noe fornuftig å bruk Bixby til. Den har på langt nær like mange smarte funksjoner som Google Assistent, og det gjør ikke saken bedre at du ikke kan snakke til den på norsk.


+ Pennen fungerer fint

+ Virkelig god skjerm

– Håpløs digital assistent

Konklusjon

Samsung Galaxy Note10 er en førsteklasses mobiltelefon og digital notatblokk, men den digitale assistenten er håpløs.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Exynos 9825
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte
Skjermstørrelse
6,3 tommer
Skjermoppløsning
2280 x 1080 piksler
Tilkoblinger
USB C
Batterikapasitet
3500 mAh
Operativsystem
Android 9.0
Nettverk
802.11ax (Wi-Fi 6)
Mål
151 x 71,8 x 7,9 mm
Vekt
168
Fingeravtrykksleser
Ja, i skjermen
Kamera
16 megapiksler bak, 10 megapiksler foran