Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Note20 er et seriøst verktøy som kommer best til sin rett for deg som ofte har behov for å ta håndskrevne notater.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.4

Samsung Galaxy Note20 Ultra er en vellykket kombinasjon av telefon og nettbrett. Størrelsen ligger midt mellom de to produktkategoriene, og med en skjerm på hele 6,9 tommer passer den ikke like godt i alle lommer.

Den store skjermen er imidlertid en fornøyelse å bruke. Lysstyrke og kontrast er helt på topp, og alt som vises på skjermen, ser bra ut.

Det er ingen tilfeldighet at ordet «Note» er en del av navnet. Galaxy Note20 Ultra er nemlig en effektiv notisblokk. Samsungs S-Pen er innebygd og spretter ut av mobilen med et lite trykk på enden av pennen. Du behøver ikke en gang å låse opp telefonen. Du kan nemlig bruke pennen til å ta notater rett på låseskjermen. Det er praktisk hvis man vil notere noe i farten.

Når telefonen er låst opp, byr pennen på langt flere muligheter. S-Pen har faktisk sin egen lille meny som hele tiden er tilgjengelig fra siden av startskjermen. Der kan du for eksempel lagre et utsnitt av skjermen eller tegne rett på et live-bilde fra kameraet mens du tar opp en video.

De tre kameraene tar gode og fint eksponerte bilder. Det er likevel litt uheldig at kameramodulen er så stor at den nærmest ser ut til å være limt på baksiden av telefonen. Når telefonen ligger på et bord, hviler den øverste halvdelen på kameraet, som stikker langt ut fra resten av mobilen. Det betyr at telefonen vipper fra side til side når du trykker på skjermen med fingeren eller pennen, og det er en smule irriterende.

Fingeravtrykksleseren er dessuten litt treg. Den er integrert i skjermen og oppfatter ikke alltid fingeravtrykket riktig. Når den gjør det, tar det akkurat litt for lang tid, og det ser selvfølgelig også et irritasjonsmoment.


+ Fantastisk skjerm

+ Svært rask

– Telefonen vipper på et plant underlag

– Treg fingertrykksleser

Conclusion

Note20 er et seriøst verktøy som kommer best til sin rett for deg som ofte har behov for å ta håndskrevne notater.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Exynos 990
Minne (RAM)
12 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte
Skjermstørrelse
6,9 tommer
Skjermoppløsning
1440 x 3088 piksler
Tilkoblinger
USB-C – ingen analog lydutgang
Batterikapasitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 10
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mål
164,8 x 77,2 x 8,1 mm
Vekt
208 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, i skjermen.
Kamera
108 MP (vidvinkel), 12 MP (ultravidvinkel), 12 MP (tele)
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
AnTuTu: 508760, GeekBench 5.2: CPU 933 (single), CPU 2749 (Multi-Core), Compute 5580