Samsung Galaxy S10 Plus med tre kameraer på baksiden.

Samsung Galaxy S10+

Android-telefon i toppklasse med stor skjerm og fem kameraer.

av Henrik Ræder Clausen #Telefon #Samsung
9.6

“Plus”-versjonen av Samsung Galaxy S10 er litt større enn standardmodellen. Den har et ekstra kamera på fronten og større batteri. Med en skjerm på 6,4 tommer er dette en stor telefon. Skjermen dekker hele fronten, med unntak av litt plass til kameraene. På siden er det knapper for volumkontroll, på/av og til å aktivere den spesielle Bixby-guiden til Samsung. Testeksemplaret er utstyrt med fire gigabyte ram og 128 GB internlagring.

Oppsettet foregår ved hjelp av en god veiviser på norsk, som også sørger for å overføre data fra den gamle telefonen. Deretter får du en brukerflate med store, enkle ikoner og forskjellige snarveier. Størrelsen på ikonene kan heldigvis gjøres mindre, slik at det er plass til flere.

Som vanlig fra Samsung er skjermen i absolutt toppklasse: AMOLED-
teknologien gir livlige, dype farger, og alt er knivskarpt. Noe annet ville vært oppsiktsvekkende med en oppløsning på 3040 x 1440 piksler, over 500 piksler per tomme. Man skal ha usedvanlig godt syn for å se enkeltpiksler ved denne oppløsningen.

Bruk, brukerflate og batteri

I daglig bruk er det merkbart at Galaxy S10+ er en stor telefon som man må holde godt fast på. Det er nok det eneste minuset ved den høytytende telefonen som reagerer kvikt på enhver skjermberøring. Testene våre viste også god ytelse på alle felt, men uten å gå helt gjennom taket.

Telefonen har den spesielle One UI-brukerflaten til Samsung, og det krever en viss omstilling fra en vanlig Android-telefon. De nye snarveiene er smarte – ikke minst kantmenyen, som kan ha snarveier til et dusin apper. Derimot kan vi godt unnvære Samsungs Bixby-assistent. Heldigvis kan Bixby-knappen nå tildeles andre funksjoner. Den kan for eksempel starte kameraet eller en annen app.

Lading skjer enten via USB-C eller trådløst. Som noe helt nytt kan du også lade andre telefoner trådløst med Samsung-telefonen, samtidig som du lader denne ved hjelp av kabel. Telefonen har en tradisjonell analog lydutgang med kraft nok til å drive selv store hodetelefoner med godt resultat. Med et batteri på 4100 mAh hadde vi heller ikke problemer med å ha strøm nok til en hel dags krevende bruk. Telefonen låses opp med fingeravtrykksleser eller et kamera med dybdesyn. Så snart du tar frem telefonen, kjenner den ansiktet ditt, og da er det bare å sveipe over skjermen for å åpne den. Det er en overraskende, men ganske behagelig funksjon. Per i dag kan den imidlertid ikke brukes til å godkjenne betalinger eller andre følsomme operasjoner.

Sist men ikke minst har denne telefonen svært god lyd. På en god forbindelse går stemmen gjennom med god og naturlig klang. På samme måte hører du også motparten, på godt og vondt: Har vedkommende en billig telefon eller dårlig forbindelse, avsløres det nådeløst.

Fine kameraer

Baksiden av telefonen har tre forskjellige kameraer: vidvinkel, normaloptikk og tele. Kamera-appen skifter automatisk mellom dem etter behov. Kameraene på 12 og 16 megapiksler gir fine bilder med naturlige farger og god oppløsning. Fargene kan virke litt utvasket, men det er fordi de er mer naturtro enn fra andre kameraer. Det er bare i svakt lys at telefonen ikke kan erstatte et ”ekte” kamera. De to frontkameraene har intelligent fokus, slik du kan ta selfier med uskarp bakgrunn eller andre effekter, og det fungerer fint: Effektene er så diskré at de fremhever fokus i stedet for å virke kunstige. Vi skal også nevne at telefonen er vanntett, slik at du kan ta bilder i regn og fuktige omgivelser. Du kan også lagre bildene i det nye og kompakte HEIF-formatet.


+ Førsteklasses skjerm
+ Førsteklasses lyd
+ Mange funksjoner
+ Vanntett (IP68)

Conclusion

Alt ved denne telefonen er av ypperste kvalitet, også lyd og betjening. I motsetning til modeller med mer lagringsplass er prisen ganske rimelig.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Exynos 2,7 GHx (åtte kjerner)
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,4 tommer
Skjermoppløsning
3040 x 1440 piksler
Tilkoblinger
USB-C, hodetelefon
Batterikapasitet
4100 mAh
Operativsystem
Android 9.0
Nettverk
4G, WiFi 6
Mål
15,8 x 7,4 x 0,8 cm
Vekt
175 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, ultralyd
Kamera
Fem (2 front, 3 bak)
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Annet
Trådløs lading av andre enheter
Benchmark (høyest er best)
323672