Pennen giver adgang til mange spændende funktioner i telefoner.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra er en suveren telefon, men krever en ganske stor neve og en sterk lillefinger.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
9.4

Galaxy S22 Ultra er en flott mobil-telefon, men den er også veldig tung og ikke minst dyr. Den fungerer på alle måter som en kvalitetstelefon. Siden Samsungs første Galaxy-telefon i 2010 har skjermen vært det største fortrinnet, og det er den også her: Både kontrast, skarphet, lysstyrke og fargegjengivelse er på topp, og det gjør skjermen til en av de aller beste mobilskjermene akkurat nå.

Ytelsen er selvfølgelig også god, og det å flytte rundt på et flyfotokart i Google Maps er en ren fornøyelse.

Nederst er det en liten knapp. Når du trykker på den, viser det seg å være den ene enden av Samsung S Pen som spretter ut og er klar til bruk. Pennen, som vi kjenner fra mange andre Samsung-produkter, kan brukes til å ta notater på skjermen. Det går så fort at det nesten føles som å skrive på helt vanlig papir. Skribleriene i Samsungs notatapp ser faktisk ut som vår vanlige håndskrift.

Du kan også bruke pennen til å lagre et utsnitt av skjermbildet ved å tegne rundt det du vil lagre. En ikke fullt så nyttig funksjon er kanskje muligheten til å tegne rett oppå det kameraet ser. Du kan for eksempel gi deg selv en stor snurrebart, så får AR-teknologien (Augmented Reality) barten til å sitte i ansiktet ditt på mobilskjermen når du beveger deg rundt. Pennen er en viktig del av mobiltelefonen, og du hører en pipende varsling hvis du ikke setter pennen tilbake på plass når du er ferdig med å bruke den.

Mobiltelefonen føles som et godt utført håndverk. Metallkantene er behagelig avrundede, og glasskjermen er også lett bøyd i kanten, slik at det er vanskelig å merke hvor skjermen slutter og metallet begynner. Endene på Galaxy S22 Ultra er flate, og mobiltelefonen er faktisk så tykk at den enkelt kan settes på høykant på en bordplate. 

S22 Ultra veier nesten en kvart kilo, og vi fikk vondt i lillefingeren av å holde telefonen lenge om gangen. Det er fristende bare å holde fast på sidene uten å ha en finger under bunnen, men telefonen er så glatt at den glir lett ut av hånden.


+ Utrolig flott skjerm

+ Rask

– Veldig tung

Conclusion

Galaxy S22 Ultra er en suveren telefon, men krever en ganske stor neve og en sterk lillefinger.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Exynos 2200
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,8 tommer
Skjermoppløsning
3088 x 1440 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batteritid
Cirka to døgn
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 12
Nettverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
Mål
16,33 x 7,79 x 0,89 cm
Vekt
229 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
108 MP, 10 MP tele 10x optisk zoom, 10 MP 3x zoom, 12 MP ultravid, 40 MP selfie
Utskiftbart microSD-kort
Nej
Benchmark (høyest er best)
GeekBench: 642 single-core, 3213 multi-core, 9297 OpenCL