Bagsiden er beklædt med glas, så det er en god idé at beskytte telefonen med et cover.

Samsung Galaxy S23 FE

Galaxy S23 FE er generelt en vellykket modell, men det hadde vært fint hvis batteriet kunne holdt litt lenger.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.4

Galaxy S23 FE er en smarttelefon for deg som mener at en mobil bør holde lenge, men som ikke vil betale for en av de dyre flaggskipmodellene.

Skjermen i Galaxy S23 FE har god fargegjengivelse og høy lysstyrke. Film, bilder og til og med helt vanlige apper nærmest hopper ut av skjermen når du øker lysstyrken maksimalt. Lyden er i samme høye klasse med gode høyttalere og en mikrofon som isolerer stemmen effektivt og demper bakgrunnsstøy.

Prosessoren er derimot en litt eldre modell og ikke fullt så rask som de nyeste og dyreste. Akkurat det er likevel ikke merkbart før du prøver å kjøre krevende spill på mobilen. Gjør du det, er du nok uansett ikke i målgruppen for denne modellen

Den er i hvert fall rask nok til å drive det smarte DeX-systemet til Samsung. Med DeX kan du koble mobilen til en dataskjerm eller tv ved hjelp av kabel eller trådløst via Miracast, hvis du har en tv som støtter det. I så fall vil du se det Windows-lignende operativsystemet DeX på skjermen, og dermed kan du bruke mobilen til mange kontoroppgaver der du ellers ville brukt en pc.

Den integrerte ansiktsgjenkjenningen hadde problemer med å gjenkjenne testeren i svak belysning. Fingeravtrykksleseren i skjermen er derimot både rask og presis, så vi brukte helst den til å logge på.

Galaxy S23 FE er konstruert for å tåle aktiv bruk. Den er sertifisert etter IP68-normen, og det betyr at den er både vann- og støvtett. Derimot er den langt fra støtsikker, ettersom også baksiden er i glass. Det siste gjør den også lite gripevennlig, men den kantete aluminiumsrammen gjør det litt lettere å få tak på den. Vi anbefaler uansett et deksel.

Kameramodulen på baksiden har tre linser, og bildene vi fikk med Galaxy S23 FE var generelt gode rent teknisk. Det er vanskelig å se forskjell på bilder tatt med primærkameraet og bilder tatt med langt dyrere mobiltelefoner. Ytelsen ved svakt lys var mindre imponerende, og et par ganger hadde vi også problemer med å få teleoptikken til å fokusere.

Lader følger ikke med, så det må du skaffe selv hvis du ikke har en fra før, eller du kan lade trådløst. Det er nemlig også mulig, og det er slett ingen selvfølge i denne pris­klassen og veldig praktisk. S23 FE må nemlig lades daglig – selv ved moderat bruk. Etter noen dager med flittig bruk av kamera og karttjenester, opplevde vi flere ganger at batteriet ble temmelig flatt før dagen var omme.


+ Veldig god skjerm

+ Støv- og vanntett

– Ikke den nyeste prosessorgenerasjonen

Conclusion

Galaxy S23 FE er generelt en vellykket modell, men det hadde vært fint hvis batteriet kunne holdt litt lenger.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Exynos 2200
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,4"
Skjermoppløsning
2340 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4.500 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 6E
Mål
15,8 x 7,6 x 0,8 cm
Vekt
209 g
Kamera
50 MP
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 3948