Pennen kan hurtigt klikkes frem fra telefonens indre.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Bruk den smarte, integrerte pennen til å ta notater rett på skjermen med Samsungs nye supertelefon Galaxy S24 Ultra.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
9.2

Galaxy S24 Ultra er Samsungs forsøk på å klemme inn alle de beste funksjonene du kan tenke deg i en grisedyr mobiltelefon. Her er virkelig alle spesifikasjonene av ypperste klasse: Prosessor, ram og internlagring gjenspeiler den høye prisen, mens operativsystemet og alle appene fungerer flytende og helt uten forsinkelser. Det skal også godt gjøres å finne en bedre skjerm enn den som sitter i Galaxy S24 Ultra. AMOLED-skjermen er usedvanlig lyssterk, samtidig som svart virkelig gjengis som helt svart. Det gir høy kontrast mellom lyse og mørke deler av skjermen. Oppløsningen er særdeles høy og fargegjengivelsen ytterst presis.

Samsungs S Pen gjør det mulig å skrive på skjermen. Skjermen reagerer uten forsinkelser, og det er nesten som å skrive på papir. Mobilen ignorerer hånden hvis den kommer borti skjermen, og det gjør det lett å skrive med noe som ligner normal håndskrift. Du behøver ikke engang å låse opp telefonen. Bare ta ut pennen og begynn å skrive. Skrivingen ledsages til og med av en lyd som minner om en blyant mot grovt papir.

Pennen har flere smarte funksjoner, og vi var spesielt begeistret for å bruke den som fjernutløser for kameraet. Det krever heller ingen ekstrainnstillinger i kameraappen: Bare still deg foran kameraet, og trykk på knappen på siden av pennen. Når pennen ikke er i bruk, festes den elegant i et rom på undersiden av telefonen.

Skyhøy kameraoppløsning

Kameraet tar omtrent så gode bilder som du kan forvente av en toppmodell i 2024. Det er fire kameralinser på baksiden, og det ene kameraet har en nesten dustete høy oppløsning på 200 megapiksler. Det gir ikke ti ganger så god skarphet som med et kamera på 20 megapiksler, for du får også mer bildestøy med på kjøpet når du zoomer inn på bildet – særlig ved svakt lys. Optikken klarer heller ikke å holde følge med alle pikslene. Vi brukte mest kameraet med tolv megapiksler, og det ga utrolig flotte bilder når vi bare tok opp mobilen fra lommen og brukte standardinnstillingene. Du kan trykke to ganger på på/av-knappen for å åpne kameraet og bruke volum­knappen som utløser. Dermed kan du ta bilder sekunder etter at du har rettet mobilen mot motivet.

Selv om Galaxy S24 Ultra er en fantastisk telefon, er det også et par hår i suppen. Prisen til tross følger det ikke med lader. Du må også finne deg i et stort utvalg av forhåndsinstallerte Samsung-apper som egentlig gjør det samme som de medfølgende Google- appene – bare dårligere. Og når du holder på/av-knappen inne, er det heller ikke Googles populære digitale assistent som dukker opp og lytter etter talekommandoer, men derimot Samsungs egen og temmelig ubrukelige assistent ved navn Bixby.


+ Pennen er suveren

+ Uovertruffen skjerm

– Irriterende Samsung-apper

Conclusion

Bruk den smarte, integrerte pennen til å ta notater rett på skjermen med Samsungs nye supertelefon Galaxy S24 Ultra.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Qualcomm SM8650-AC Snapdragon 8 Gen 3
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,8"
Skjermoppløsning
3120 x 1440 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 14
Nettverk
Wi-Fi 7
Mål
16,2 x 7,9 x 0,9 cm
Vekt
232 g
Kamera
200 MP
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 7066