Galaxy S24 minder en del om iPhone, men kamerahullet i skærmen er heldigvis ikke lige så stort som i konkurrenten.

Samsung Galaxy S24

Er du ute etter en smartmobil i øvre prisklasse, men med overkommelig størrelse, er den nye Samsung Galaxy S24 et godt valg.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.6

Galaxy S24 ligger godt i hånden og er befriende kompakt. Den nye Samsung-mobilen er også blant de aller beste på dagens marked.

Du føler deg raskt hjemme hvis du er tidligere iPhone-bruker. Det ser nemlig ut til at Samsung studerte Apple-mobilene nøye før de designet Galaxy S24. Sidene står vinkelrett på for- og bakside, og knappene på siden minner om dem du finner på en iPhone. Å låne ideer fra andre er ikke nødvendigvis en dårlig ting, for telefonen ligger godt i hånden, og knappene sitter der de skal, slik at det er lett å nå dem med tommelen.

Derimot går Galaxy S24 motstrøms når det gjelder størrelsen: Mens mange konkurrenter leverer stadig større smarttelefoner, er Galaxy S24 mindre og litt lettere å få ned i lommen.

Det er glass på både for- og bak­side, og vi var litt skuffet over at baksiden var synlig ripete allerede etter et par ukers vanlig bruk. Bortsett fra det virker modellen robust. Den har metallramme, og beskyttelsen mot støv og vann er i henhold til IP68-standarden. På baksiden finner vi kameramodulen, og den er blant de bedre. Kunstig intelligens skal bidra til å forbedre bildekvaliteten, og bildene ser virkelig fine ut – så lenge de er tatt i godt lys. Fullt så vellykket er det ikke med bilder tatt i svakt lys, og forsøkene på å fotografere en lite samarbeidsvillig katt ga konsekvent uskarpe bilder uten detaljer i dyrets pels.

Skjermplassen er maksimalt utnyttet og går nesten helt ut til kanten. Selve skjermen er av suveren og velkjent Samsung-kvalitet med høy kontrast og imponerende farger.

Den billigste versjonen av Galaxy S24 har 128 GB internlagring, og alle versjonene er utstyrt med 8 GB ram. Begge deler er mindre enn i for eksempel Motorola Edge 40 Neo, som koster under halvparten – og du kan heller ikke utvide lagringskapasiteten med et minnekort. Lader må du også skaffe selv. Den er nemlig ikke inkludert i den høye prisen.

Operativsystemet til Samsung er basert på den siste Android-versjonen. Alt fungerer som det skal, og det er lett å finne frem blant apper og innstillinger. Vi hadde likevel klart oss fint uten alle de forhåndsinstallerte Samsung-appene, som nesten bare er dårligere versjoner av tilsvarende Google-apper. Samsung-appene er dessuten fremtredende plassert på startskjermen. Det er også uvanlig plundrete å unngå å opprette en Samsung-konto under det første oppsettet av telefonen. Akkurat det føles som en litt klam omfavnelse.

Samsung lover oppdateringer i opptil syv år, og dermed slipper du å kjøpe ny mobil før på 2030-tallet.


+ Utmerket skjerm

+ God størrelse

–  Mange overflødige Samsung-apper

Conclusion

Er du ute etter en smartmobil i øvre prisklasse, men med overkommelig størrelse, er den nye Samsung Galaxy S24 et godt valg.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Qualcomm SM8650-AC Snapdragon 8 Gen 3
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,2"
Skjermoppløsning
2340 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4.000 mAh
Operativsystem
Android 14
Nettverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mål
14,7 x 7,1 x 0,8 cm
Vekt
168 g
Kamera
50 MP, 10 MP tele, 12 MP ultra, 12 MP selfie
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 6739