Hvis du har fingre av normal lengde, når du ikke fingeravtrykksleseren på baksiden av telefonen mens du holder rundt den nederste delen av Galaxy S8+.

Samsung Galaxy S8+

Den nye toppmodellen fra Samsung er imponerende, men den både kunne og burde vært bedre på en del punkter.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.3

Sammen med Galaxy S8 er S8+ en av de to nye toppmodellene fra Samsung. Ettersom Samsung har levert noen av verdens absolutt beste Android-telefoner siden Galaxy S ble lansert i 2010, betyr det at forventningene er skyhøye.

Galaxy S8+ er da også en god mobiltelefon og briljerer spesielt på to punkter: Den er uhyre rask, og skjermen er den beste vi noen gang har sett på en smarttelefon. Skjermen er buet langs sidene. Det ser imponerende ut og får telefonen til å virke bredere enn den faktisk er. Lysstyrken, fargene og kontrasten er av ypperste klasse. Skjermen har det litt pussige formatet 18,5 : 9, og det betyr at det oppstår svarte felt ved siden av bilder og video i smalere formater. Det sære formatet betyr også at det har blitt plass til å legge inn navigasjonsknappene i selve skjermen. Det finnes altså ikke en fysisk hjem-knapp man kan trykke på.

Overflødig digital assistent

Derimot har det kommet en ekstra knapp på siden til Samsung-tjenesten Bigsby. Den gjør stort sett det samme som Google-now på alle andre Android-telefoner. Hvis man trykker på knappen eller stryker til høyre på startskjermen, dukker Bigsby opp og viser blant annet været og dine neste avtaler. Samsung har også fylt opp telefonen med flere apper, som Google allerede gjør bedre. Samsungs egne apper virker stort sett som overflødig fyllstoff.

I tillegg til de vanlige mønstrene og kodene som man kan taste inn for å åpne telefonen, kan man velge mellom tre biometriske metoder. Telefonen kan nemlig gjenkjenne ansikt, iris eller fingeravtrykk. Ingen av metodene fungerer optimalt. Fingeravtrykksleseren er plassert svært høyt på baksiden, og jeg måtte skifte grep på telefonen for å legge fingertuppen på leseren. I hvert fall trodde jeg at jeg gjorde det. Ofte kom jeg til å legge fingeren på kameralinsen i stedet, den sitter nemlig ved siden av og føles lik ut. Etter en ukes bruk klarte jeg fortsatt sjelden å logge på ved første forsøk.

Den avlange formen på telefonen og plasseringen av knappene, gjør også at det er svært kranglete å justere volumet hvis du holder telefonen i én hånd. Den integrerte høyttaleren er ikke god nok til at man vil høre musikk gjennom den, men den fungerer fint til samtaler.

Vellykket kamera i Samsung Galaxy S8+

Kameraet tar virkelig gode bilder. På hjemmesiden vår kan du snart se eksempler på bildekvaliteten og sammenligne med tilsvarende bilder tatt med den nyeste iPhonen.

Jeg høres kanskje bortskjemt ut når jeg sier at jeg er litt skuffet over Galaxy S8+. Til tross for den fantastiske skjermen og en vanvittig rask prosessor, er det imidlertid litt for mye å irritere seg over, særlig med tanke på den høye prisen.

Konklusjon

Suveren skjerm på en lynrask telefon, men det er mange overflødige apper, og det burde vært enklere å logge på.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Snapdragon 835
Minne (RAM)
4 gigabyte
Lagringsplass
64 gigabyte
Skjermstørrelse
6,2 tommer
Skjermoppløsning
1440 x 2960 piksler
Tilkoblinger
USB type-C
Batteritid
35 timer i gjennomsnitt
Batterikapasitet
3500 mAh
Operativsystem
Android 7.0
Nettverk
802.11ac
Mål
15,9 x 7,3 x 0,8 cm
Vekt
173 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, på baksiden
Kamera
12 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Ja