Samsung Galaxy S9+
Den nye toppmodellen fra Samsung briljerer med en fantastisk feil, men den har enkelte skjønnhetsfeil.
Helt siden den første Galaxy S-telefonen ble lansert i 2010, har det vært en stor, årlig begivenhet hver gang det har kommet en ny modell i denne serien.
Det skyldes først og fremt at Galaxy S-serien har levert noen av de aller beste skjermene på markdet. Galaxy S9+ og den litt mindre Galaxy S9 er ikke noe unntak i så måte.
Skjermen er nemlig det store salgsargumentet for Galaxy S. Den har Samsungs always-on-funksjon som sørger for at du alltid ser hva klokken er, eller om du har fått nye meldinger. Det er uhyre praktisk hvis man har sluttet å bruke armbåndsur. Funksjonen er mulig fordi Super AMOLED-skjermen kan slå av piksler som ikke er i bruk. Dermed går det bare strøm til de pikslene som faktisk brukes, for eksempel til å vise klokken.
Galaxy S9+ er temmelig diger med den 6,2 tommer store skjermen. Det er ikke mulig å nå toppen av skjermen hvis man bruker telefonen med én hånd og fortsatt vil ha et godt grep rundt den nederste delen. Til gjengjeld har Samsung en ekstra snarvei til et utvalg av de mest brukte appene. Skjermen er bøyd rundt sidene på telefonen, og man ser en meny hvis man stryker tommelen oppover på skjermen. Det er en smart løsning for å spare et par trykk når man raskt skal åpne en ny app mens man bruker en annen.
Fingeravtrykksleser på baksiden
Skjermen dekker det meste av fronten, og fingeravtrykksleseren er forvist til baksiden. Det er et valg vi ikke er spesielt imponert over. Det er nemlig vanskelig å holde telefonen slik at man enkelt når fingeravtrykksleseren som sitter midt på baksiden. Man kan eventuelt logge inn ved hjelp av ansiktsgjenkjenning, men det går i praksis noe langsommere enn å bruke fingeravtrykksleseren.
Samsung Galaxy S9+ har ingen problemer med grunnfunksjonene. Samtalelyden er god, og betjeningen av telefonen går raskt og uten hakking eller forsinkelser. Selv de mest krevende spillene kjøres uten problemer.
Kameraet er blant de beste vi har sett i en mobiltelefon. Det sitter to kameraer med 12 megapiksler hver på baksiden, og de arbeider sammen om det ferdige bildet. Begge har optisk bildestabilisering, og det betyr blant annet at det er lettere å ta skarpe bilder også ved svak belysning.
Samsungs digitale assistent, Bixby, er en integrert del av telefonen, og det er bare å sveipe til høyre på startskjermen for å åpne den. Dessverre virker den foreløpig ikke på norsk, og funksjonaliteten er begrenset. Du får noenlunde samme funksjoner i tjenesten OK Google, som også finnes på telefonen. Det er et generelt problem med telefoner fra Samsung at de insisterer på å sette seg mellom to stoler. Samsung utstyrer nemlig telefonene med Android inkludert alle medfølgende apper, men i tillegg installerer de sine egne, konkurrerende apper. Derfor har telefonen for eksempel to apper til epost, nettlesing, bildevisning og nedlasting av nye apper. Det gir et svært rotete inntrykk.
Som for de fleste andre toppmodeller er prisen på Samsung Galaxy S9+ relativt høy. Hvis du vil ha en av de beste Samsung-telefonene som finnes, så har prisen på den nesten like gode forgjengeren Galaxy S8+ falt kraftig. Forskjellene på de to generasjonene er marginal, og du får mye mer telefon for pengene med S8+.
Find the best price
Conclusion
Dette er en fantastisk god telefon, og skjermen er briljant, men prisen er høy.
Spesifikasjoner
- Merke
- Samsung
- Processor
- Exynos 9810 Octa
- Minne (RAM)
- 6 GB RAM
- Lagringsplass
- 64 gigabyte
- Skjermstørrelse
- 6,2 tommer
- Skjermoppløsning
- 1440 x 2960
- Tilkoblinger
- USB type C
- Batteritid
- Litt over et døgn
- Batterikapasitet
- Li-Ion 3500 mAh
- Operativsystem
- Android
- Nettverk
- 802.11ac, Bluetooth 5.0
- Mål
- 158.1 x 73.8 x 8.5 mm
- Vekt
- 189 g
- Fingeravtrykksleser
- Ja, på baksiden
- Kamera
- 2 x 12 megapiksler på baksiden, 8 megapiksler på fronten
- Utskiftbart microSD-kort
- Ja