Du kan også nøjes med at åbne telefonen halvt, så du kan have den stående på bordet foran dig.

Samsung Galaxy Z Flip3

Galaxy Flip3 er Samsungs mest vellykkede bud på en sammenleggbar telefon. Dessverre er teknologien fortsatt veldig dyr.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.1

Samsung Galaxy Z Flip3 er Samsungs nyeste brettbare smarttelefon. Den viser tegn på at den brettbare mobilteknologien begynner å nærme seg noe som kan konkurrere med vanlige smarttelefoner.

Brettbare telefoner forsvant gradvis da smarttelefoner med de store glasskjermene kom på markedet. Men i likhet med Jurassic Parks dinosaurer er de kommet tilbake som en blanding av noe gammelt og nytt.

Når du bretter Samsung Galaxy Z Flip3 helt ut, ser den først ut som en vanlig smarttelefon med en 6,7” glasskjerm. Du kan imidlertid føle skjøten mellom de to delene av mobilen hvis du drar fingeren lett over midten av skjermen. Du skal heller ikke se på skjermen i en altfor skrå vinkel før skjøten viser seg som en mørk skygge på skjermen. Hvis du ser helt vinkelrett på skjermen, er det imidlertid vanskelig å se at dette ikke er en vanlig smarttelefon.

Vi synes at en brettbar telefon bør kunne åpnes med én hånd før den er virkelig praktisk. Og det kan Galaxy Z Flip3! Ved å klemme tommelen mellom de to delene av mobilen og deretter foreta en rask vippebevegelse med håndleddet, brettes mobilen ut i full størrelse. Det virker kjempefint i praksis og tiltrekker seg også anerkjennende blikk fra andre folk i nærheten.

Du kan også avslutte en samtale med stil uten å trykke på det røde telefonrøret på skjermen. Du kan nemlig bare klappe sammen telefonen for å «legge på røret».

Når telefonen er sammenbrettet, glir den lett ned i bukselommen. Du trenger faktisk ikke engang brette ut telefonen, for eksempel for å lese meldinger. Mobilen har nemlig en liten frontskjerm som viser forskjellig innhold. I utgangspunktet kan du bare se tid, dato og batterinivå, men du kan også stille inn skjermen slik at den viser andre nyttige ting – blant annet kalenderavtaler og været. Du kan også enkelt besvare et anrop uten å måtte åpne mobilen først. Dette gjør du ved å trykke på skjermen og bruke telefonens høyttaler til en håndfri samtale.

De vanlige smarttelefonfunksjonene i Samsungs Galaxy Z Flip3 lever dessverre ikke helt opp til den høye prisen. Du finner nemlig rimeligere telefoner med blant annet bedre kamera og skjerm. Batteritiden er også blant de dårligste vi har opplevd. I løpet av 14 dager med mobilen klarte vi aldri å få batteriet til å vare i et helt døgn, og bunnrekorden var bare 11 timer. Det er nok ingen tvil om at det er den brettbare mobilteknologien du betaler dyrt for her.


+ God frontskjerm

+ Kan åpnes med én hånd

– Bretten er synlig og merkes

– Dyr

Conclusion

Galaxy Flip3 er Samsungs mest vellykkede bud på en sammenleggbar telefon. Dessverre er teknologien fortsatt veldig dyr.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Snapdragon 888
Minne (RAM)
8 gigabytes
Lagringsplass
128 gigabytes
Skjermstørrelse
6,7 tommer
Skjermoppløsning
2640 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batteritid
Cirka 18 timer
Batterikapasitet
3300 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
Wi-Fi 6, 5G
Mål
166 x 72,2 x 6,9 mm
Vekt
183 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, i på-knapp
Kamera
12 MP, 12 MP (ultravid), 10 MP (selfie)
Utskiftbart microSD-kort
Nei