Folden i skærmen kan både ses og mærkes.

Samsung Galaxy Z Flip5

Galaxy Z Flip5 fungerer fint når den er slått sammen, men bretten i midten er synlig når du åpner mobilen.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
7.8

Samsung har lansert en ny versjon av den påkostede klapptelefonen Galaxy Z Flip5, men den har fortsatt mange av fordelene og ulempene fra de tidligere modellene. 

Når du tar den ut av esken, ser Flip5 ved første øyekast ut som en vanlig smarttelefon. De grunnleggende funksjonene er stort sett de samme som i andre Android-mobiler litt lavere på prisskalaen. Muligheten til å klappe samme telefonen er derfor den viktigste grunnen til å velge Flip5. 

Klappmekanismen har ikke endret seg stort siden vi testet forgjengeren Galaxy Z Flip3 for to år siden. Sammenføyningen mellom de to halv­delene av telefonen er fortsatt synlig i skjermen, med mindre du ser på den rett forfra. Gapet mellom de to delene vises som en mørk skygge på skjermen når den er på, og når den er avslått, ser det ut som en bule i en tynn plastfolie. Du kan også tydelig kjenne sammenføyningen når du lar fingeren gli over skjermen. 

Skjøten ser mye bedre ut på bak­siden av telefonen. Der er de to halvdelene sammenføyd ved hjelp av et solid metallhengsel. Det er også på baksiden vi finner det største trekkplasteret, nemlig den ekstra skjermen. Den tar opp mesteparten av den øvre halvdelen, og du kan styre mange av funksjonene uten å åpne telefonen. Kameraet er for eksempel plassert rett under skjermen, slik at du raskt kan ta bilder eller sjekke sveisen. Du kan også se meldinger eller et oppdatert værvarsel på den 3,4 tommer store utvendige skjermen.

Fingeravtrykksleseren er skjult i av/på-knappen på siden av telefonen. Den leser av fingeravtrykket og låser opp mobilen på et blunk, og plasseringen gjør den lett å bruke enten mobilen er klappet sammen eller brettet ut. Det betyr at du også kan låse opp mobilen når du bare vil bruke den utvendige skjermen til å kaste et raskt blikk på avtalene i kalenderen.

Målingene våre viste høy ytelse fra prosessoren i Galaxy Z Flip5, og vi opplevde mobilen som rask, uansett hvor krevende apper vi kjørte. 

Kameraet er greit nok, men de to linsene gir ikke de samme mulighetene som mer tradisjonelle modeller i samme prisklasse, så du må betale dyrt for muligheten til å klappe sam­men telefonen. 

Prisen for Galaxy Z Flip5 er relativt høy med tanke på ytelsene, men så får du også en oppsiktsvekkende og annerledes mobil.


+ Smart ekstra skjerm

+ Lynrask

– Synlig brettekant

Conclusion

Galaxy Z Flip5 fungerer fint når den er slått sammen, men bretten i midten er synlig når du åpner mobilen.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Processor
Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,7" & 3,4"
Skjermoppløsning
2640 x 1080 pixels, 748 x 720 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
3.700 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mål
16,5 x 7,2 x 0,69 cm
Vekt
187 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
12 MP
Utskiftbart microSD-kort
Nej
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 6: 2020 single-core, 5229 multi-core, 7773 GPU OpenGL