Selfie-kameraet er placeret over skærmen, så du slipper for et irriterende sort hul i skæmen.

Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II er en vellykket flaggskipmodell der særlig kameraet bidrar til å plassere den blant de aller beste.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
9.0

Med Xperia 1 II har Sony klart å levere en virkelig vellykket flaggskipmodell av en smarttelefon.

Sony-designerne er tilsynelatende glad i avlange telefoner, og Xperia 1 II er da også i det avlange 21:9-formatet. Det betyr at telefonen har et forholdsvis stort skjermareal, men det er likevel lett å få godt tak rundt den også med en liten hånd. Den eneste ulempen er at det er vanskelig å nå øverste del av skjermen uten å ta den andre hånden til hjelp.

Det er også fint å konstatere at Sony lar den gode AMOLED-skjermen komme til sin rett uten forstyrrende hull til et selfiekamera. Takket være den avlange formen har det nemlig blitt plass til kameraet over skjermen.

Det venter også en positiv overraskelse den første gangen du slår på telefonen og skal gjennom de innledende øvelsene. Du velger nemlig selv hvilke apper du vil ha forhåndsinstallert på telefonen. Du slipper med andre ord å slå av enkeltapper hvis du likevel ikke bruker apper fra for eksempel Booking.com eller Amazon.

Som man kan forvente av en mobil i denne prisklassen, er Xperia 1 II svært rask. Alt går uten tegn til nøling eller forsinkelser, og telefonen er generelt en fornøyelse å bruke.

Kameraet spiller en viktig rolle i Xperia 1 II. Det understrekes av at den har fått sin egen utløserknapp på siden av telefonen, slik at du kan ta bilder uten å berøre skjermen. Kameraet kan fokusere 60 ganger i sekundet og tar 20 bilder i sekundet i full oppløsning. Den forholdsvis store og lysfølsomme bildebrikken sørger for at også bilder tatt i svakt lys ser bra ut.

Fingeravtrykksleseren sitter på siden av telefonen. Du må riktignok holde telefonen i høyre hånd for at avlesingen skal fungere optimalt. Til gjengjeld den leser av fingeravtrykket på et blunk.

Det verste ved Xperia 1 II er den såpeglatte baksiden. Telefonen glir lett mellom fingrene, og vi var hele tiden redde for at den skulle falle på gulvet når vi la den på flate som ikke var helt plan. Et godt deksel er altså et nærmest obligatorisk tilbehør.


+ Godt kamera

+ Du kan velge bort uinteressante apper

– Ekstremt glatt

Conclusion

Sony Xperia 1 II er en vellykket flaggskipmodell der særlig kameraet bidrar til å plassere den blant de aller beste.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Qualcomm SM8250 Snapdragon 865
Minne (RAM)
8 gigabyte ram
Lagringsplass
256 gigabyte
Skjermstørrelse
6,5 tommer
Skjermoppløsning
1644 x 3840 piksler
Tilkoblinger
USB-C, hodetelefon
Batterikapasitet
4000 mAh
Operativsystem
Android 10
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
165,1 x 71,1 x 7,6 mm
Vekt
181 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, på siden
Kamera
12 MP, f/1.7, 24mm (vidvinkel), 12 MP, f/2.4, 70mm (tele), 12 MP, f/2.2, 124˚, 16mm (ultravidvinkel)
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
AnTuTu: 3318 (v8), GeekBench: 3295 (v5.1), GFXBench: 39fps (ES 3.1 onscreen)