Selv om skærmen går næsten helt kanten, er der alligevel blevet plads til selfiekameraet i den smalle ramme.

Sony Xperia 1 III

Sony Xperia 1 III er en fremragende telefon som spesielt utmerker seg med et veldig godt kamera og en flott skjerm.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
9.4

Xperia 1 III er Sonys beste telefon akkurat nå, og faktisk også en av de beste telefonene i butikkene.

Det er blant annet den avlange skjermen som får Xperia 1 III til å skille seg ut. Skjermen har et helt fantastisk bilde med sterk kontrast, og det hjelper også at Sony har funnet plass til kameraet i kanten rett over skjermen. Dermed slipper du det mindre kledelige, sorte hullet i skjermbildet, som på mange andre mobiltelefoner.

Vi var gledelig overrasket over hvor godt Xperia 1 III ligger i hånden. Telefonen er veldig smal, så den er lett å holde selv med små hender. Dessuten er det en markant bredere kant på siden i forhold til de telefonene hvor skjermen er lett buet og derfor har en mye smalere kant.

Den brede kanten hjelper også når du skal ta bilder med telefonen. Den føles nærmest som et vanlig kamera når du snur den på langs og legger pekefingeren på fotoknappen. Knappen fungerer også på samme måte som utløserknappen på et fotoapparat, slik at du først aktiverer autofokus ved å trykke knappen halvveis ned, og deretter tar bildet ved å trykke knappen helt ned.

Telefonen er ekstremt rask, og vi fant ikke noe som den ikke kunne takle. Selv de mest krevende spillene kunne kjøres uten problemer.

På siden av telefonen sitter en fingeravtrykkleser. Den er plassert akkurat der du legger tommelen din naturlig, og det går lynraskt å logge på telefonen når du trykker fingeren mot knappen. I tillegg fungerer den også som en strømknapp.

Kameraet på baksiden av telefonen er blant de beste i klassen, men det er faktisk de tilhørende appene som på alvor får kameraet til å skille seg ut: Sony har tilsynelatende brukt mye av erfaringen sin med både video- og fotokameraer til å skape noen riktig fremragende apper. Det finnes en rekke muligheter, og det finnes en spesiell applikasjon for videoopptak, som har så mange funksjoner at det ville vært vanskelig å få full oversikt hvis ikke Sony hadde gjemt de mest avanserte funksjonene litt vekk.

Mobiltelefonen har imidlertid også noen forhåndsinstallerte apper som vi egentlig synes er helt unødvendige. Disse appene kunne vi gjerne ha vært foruten, siden du faktisk betaler en litt stiv pris for telefonen. De fleste av de uinteressante appene kan heldigvis velges bort når du stiller inn telefonen etter at du har slått den på første gang.


+ Gode kameraapper

+ Fantastisk skjerm

– Unødvendige apper som bare tar opp plass

Conclusion

Sony Xperia 1 III er en fremragende telefon som spesielt utmerker seg med et veldig godt kamera og en flott skjerm.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Snapdragon 888
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,5 tommer
Skjermoppløsning
3840 x 1644 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batteritid
Cirka 40 timer
Batterikapasitet
4.500 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, 5G
Mål
16,5 x 7,1 x 0,82 cm
Vekt
186 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, i siden
Kamera
12 MP (primært kamera), 12 MP (tele), 12 MP (ultravidvinkel), 8 MP selfiekamera
Utskiftbart microSD-kort
Ja