Både for- og bagside er beklædt med det stærke Gorilla-glas.

Sony Xperia 10 III

Xperia 10 III er en god telefon i middels prisklasse. Hastigheten kan være bedre, men på den annen side er batterilevetiden på topp.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
7.9

Xperia 10 III er en vellykket mobil som kanskje burde vært en anelse rimeligere.

Ytelsen samsvarer nemlig ikke med prisen, og brukergrensesnittet har ikke samme raske responstid som de beste smarttelefonene i denne prisklassen.

Skjermen er et av de sterkeste kortene Xperia 10 III har på hånden. Den har kinoformat 21:9, og det smale formatet gjør at mobilen er lett å holde selv med små hender, til tross for størrelsen på seks tommer. Skjermen gir et fint og kontrastrikt bilde som er lyst nok til avlesing selv på en solskinnsdag.

Det er derimot ingen fingeravtrykkleser i skjermen. I stedet aktiverer du den ved å trykke på av/ på-knappen som er plassert på siden. Våre fingeravtrykk ble lest med høyere hastighet og treffsikkerhet enn vanlige fingeravtrykklesere som er lagret på mobilskjermen.

Batterikapasiteten er god, og det betyr at du slipper å bekymre deg for å gå tom for strøm i løpet av en dag med vanlig bruk av mobilen. Dessverre går ladingen nesten ulidelig sakte. Vi testet lading fra 5 til 100 prosent, og det tok utrolig nok over 2 t og 30 min.

Som på de fleste andre Sony-mobiler er også dette kameraet bra. Det finnes ingen fargepalett, men til gjengjeld er det flere fine, naturtro farger. Bildekvalitet er også høy og noe du vanligvis bare finner på de dyrere mobilene

 


+ Flott skjerm

+ Glimrende kamera

– Treg lading

Conclusion

Xperia 10 III er en god telefon i middels prisklasse. Hastigheten kan være bedre, men på den annen side er batterilevetiden på topp.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Snapdragon 690
Minne (RAM)
6 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 2520 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batteritid
Cirka 40 timer
Batterikapasitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
154 x 68 x 8,3 mm
Vekt
169 gram
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
12 MP, 8 MP (ultra wide), 8 MP (tele), 8 MP (front)
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
GeekBench: 1737