Selfiekameraet på forsiden er gemt i rammen, så du slipper for et uklædeligt hul i skærmen.

Sony Xperia 10 IV

Xperia 10 IV er en veldig god telefon – spesielt når du tar den forholdsvis lave prisen i betraktning.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
9.0

Xperia 10 IV er en god telefon som passer godt i små hender og trange lommer. De fleste smarttelefoner er ganske like med store skjermer i omtrent samme format, men her har Sony valgt en skjerm i det høye 21:9-formatet. Det gjør telefonen mer håndterlig, og den fungerer også bra når du besøker nettsider eller skal lese en lang e-post.

Ikke la deg lure av størrelsen, for telefonens ytelse er på høyde med for eksempel Samsungs telefoner i samme prisklasse. Xperia 10 IV kjørte alle appene vi testet uten problemer, og det var først når vi bladde veldig raskt gjennom en innholdsrik nettside at vi opplevde en litt hakkete skjermoppdatering.

Det er god og klar lyd under telefonsamtaler, og takket være det smale formatet har du et godt grep om telefonen når du holder den opp til øret. Det som er litt spesielt er at det også er en 3,5 mm kontakt, slik at du kan koble til hodetelefoner for bedre lyd fra for eksempel video eller musikk. Skjermformatet utnyttes ikke like godt hvis du ser Netflix-serier i det mer vanlige 16:9-formatet. Her må du leve med noen sorte kanter på sidene.

På baksiden sitter det en liten kameramodul som tar gode bilder. Ute i dagslys er det vanskelig å se at bildene er tatt med et telefonkamera i denne prisklassen. Du får flotte farger og skarpe detaljer. Det gikk ikke like bra i dårligere belysning, der vi slet med en del bildestøy.

Batteritiden i Xperia 10 IV er utmerket. Vi brukte telefonen i to hele dager før vi satte den til lading, og da var det fortsatt noen prosent igjen på batteriet.

Esken til Xperia 10 IV er ikke stort større enn selve telefonen, og det er heller ikke gjort plass til en lader eller annet tilbehør. Det finnes faktisk ikke noe plast i telefonens innpakning. Ved første gangs oppsett av telefonen vil den installere en rekke ekstra apper fra blant annet Amazon, Booking.com og Sony selv. Heldigvis kan du velge å ikke installere dem ved bare å fjerne en hake. Dette er noe vi satte pris på og som vi håper andre produsenter kan lære noe av.


+ God avlang skjerm

+ Klar lyd under samtaler

– Dårlige bilder i svakt lys

Conclusion

Xperia 10 IV er en veldig god telefon – spesielt når du tar den forholdsvis
lave prisen i betraktning.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Snapdragon 695
Minne (RAM)
6 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6"
Skjermoppløsning
1080 x 2520 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 12
Nettverk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Mål
15,3 x 6,7 x 0,83 cm
Vekt
161 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
12 MP, 8 MP tele
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 6: 897 single, 2063 multicore