På siden af telefonen har Google Assistent og kameraet fået deres egne knapper.

Sony Xperia 5 III

Sony Xperia 5 III er raskt og har et godt kamera. Telefonen er en fornøyelse å bruke – også for deg som har relativt små hender.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Sony
9.3

Du kjenner at det er ordentlige saker når du får Sonys nye Xperia 5 III-mobil i hånden.

Xperia 5 III er smal og avlang, slik at du får et relativt stort skjermareal på en telefon som passer godt selv i små hender.

Det er glass både på for- og baksiden. Det ser flott ut, men det betyr også at telefonen er ganske glatt. Baksiden er så blank at du uten problemer kan bruke den som speil hvis du vil sjekke frisyren. De blanke overflatene og de avrundede hjørnene på telefonen gjør det enkelt å trekke telefonen opp av lommen. Xperia 5 III bevarer sitt flotte utseende ved daglig bruk, for glasset er heldigvis ikke spesielt mottakelig for fingeravtrykk.

Det er til gjengjeld fingeravtrykkleseren. Den er innebygd i av/på-knappen på siden og du trenger bare hvile fingeren på knappen i en brøkdels sekund for å låse opp telefonen.

Kameraet er også av høy kvalitet. Sony har brukt noe av erfaringen fra sine egne kameraer til å utvikle en halvprofesjonell kameraapp.

Kameraet tar flotte bilder, og det har til og med en egen utløserknapp som sitter akkurat der du har høyre pekefinger når du holder telefonen på høykant. Denne knappen aktiverer kameraets effektive autofokus når du trykker den halvveis ned.

Xperia 5 III leverer ytelsen du kan forvente i denne prismessige mellomklassen. Telefonen utfører kommandoer raskt, og vi opplevde ikke på noe tidspunkt ventetid eller hakkete skjermoppdateringer.

Sony har innebygd et spesielt Side Sense-panel. Det viser seg som en liten strek på høyre side av skjermen – rett ved siden av tommelen. Ved å dobbelttrykke på streken får du en meny med oversikt over appene du har brukt mest. Du kan også sveipe opp langs streken for å gjøre det mulig å kjøre to apper på skjermen samtidig. Side Sense gjør det enklere å bruke telefonen med én hånd, selv om du ikke når den øverste tredjedelen av skjermen.

 


+ Rask

+ Bra kamera

– Svært glatt

Conclusion

Sony Xperia 5 III er raskt og har et godt kamera. Telefonen er en fornøyelse å bruke – også for deg som har relativt små hender.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Snapdragon 888 5G
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
6,1 tommer
Skjermoppløsning
2520 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C, hodetelefon
Batteritid
Cirka to døgn
Batterikapasitet
4.500 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Mål
15,7 x 6,8 x 0,82 cm
Vekt
168 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, i på/av-knapp
Kamera
12 MP, 12 MP tele, 12 MP ultravid, 8 MP selfie
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
1107 singlecore, 3521 multicore, 4662 OpenCL