Test av Sony Xperia X Compact med kamera på 23 MP

Sony Xperia X Compact

Som navnet antyder, er Sony Xperia X Compact en liten telefon på et marked som domineres av langt større modeller.

av Anders Daugaard #Telefon #Sony
9.1

Xperia X Compact er på mange måter en god begynnertelefon.

Når du har gjennomført det enkle oppsettet, får du vist en liten introduksjon til Xperia som tar utgangspunkt i forgjengeren.

Det gjør det lett å bli kjent med grunnleggende funksjoner. Du kan blant annet lære å bytte bakgrunnsbilder, overføre bilder og filer, tilpasse brukerflaten og beskytte informasjonen som er lagret på enheten.

Med en 4,6-tommers skjerm får den plass i de fleste lommer. Telefonen ligger også godt i hånden og er lett å betjene med én hånd. Ulempen er at du kan komme til å treffe feil ikoner eller taster, særlig hvis du har store hender. Telefonen virker temmelig plast­aktig og er ikke den mest solide vi har hatt mellom hendene. Den er heller ikke vanntett, som mange andre telefoner fra Sony.

Som kameratelefon skiller Xperia X Compact seg fra mengden. Telefonen er nemlig utstyrt med en egen utløserknapp for kameraet. Det kan være klart til å ta bilder eller ta opp video på under 0,6 sekunder hvis du trykker på utløserknappen mens telefonen er i hvilemodus.

Du kan ta bilder med en oppløsning på opptil 23 megapiksler. Som standard er oppløsningen åtte megapiksler, noe som selvfølgelig tar mind­re plass i internminnet. Du har 32 GB internlagring til rådighet, men på grunn av Android-systemet og forhåndsinstallerte apper, har du bare rundt 12 GB til egne data.

+ Høy ytelse
+ Raskt og godt mobilkamera

– Ikke vanntett, bare vannavvisende
– Små virtuelle taster

Konklusjon

Sony Xperia X Compact har mange gode kamerafunksjoner og kan være løsningen for deg som tar mange bilder med mobilen. Den generelle ytelsen er høy, men enkelte vil nok synes at telefonen er litt liten.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Snapdragon 650, 64-bit prosessor
Minne (RAM)
3 GB
Lagringsplass
32 GB
Skjermstørrelse
4,6 tommer
Skjermoppløsning
1280 x 720 piksler
Batterikapasitet
2700
Operativsystem
Android N
Mål
12,9 × 6,5 × 0, 95 cm
Vekt
135
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
23 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Ja