Sony Xperia XZ Premium

Flaggskipet fra Sony har blitt enda raskere, men meningene om designen er delte.

av #Telefon #Sony
9.2

Sony har enda en Xperia-telefon på markedet i en serie som omfatter modellene XZ, XZs, X Performance, XA, X og nå XZ Premium. Forvirret? Vi også, men det er fine telefoner.

XZ Premium er etterfølgeren til modellen Xperia XZ, som ble lansert høsten 2016. Premium har en skjerm med knivskarp 4K-oppløsning, og skjermen har blitt noe større enn på fjorårsmodellen, som hadde oppløsningen 1080p. Dette er den viktigste forbedringen.

XZ Premium er en særdeles kvikk telefon som er klar til bruk i samme sekund som du har låst den opp med fingeravtrykksleseren på siden.

Telefonen har en skinnende flott design som riktignok ser fantastisk ut, men som også reflekterer solstråler nærmest som et speil, og det er sjenerende hvis de treffer rett i øynene. Det samme kan godt skje innendørs, hvis lyset fra en sterk lampe treffer den rette vinkelen. Dessuten synes fingeravtrykk svært godt på den blanke overflaten, men det er flere telefoner som har det problemet.

Kameraet er tilsynelatende et skritt tilbake sammenlignet med 2016-modellen og har 19 megapiklser i stedet for 23. Det er ikke nødvendigvis noen ulempe. Færre piksler betyr at de kan gjøres større, og det gir bedre lysfølsomhet. 19 megapiksler er uansett mer enn nok, og til syvende og sist er optikken viktigere enn en håndfull ekstra megapiksler. Det nye kameraet har dessuten en smart slow motion-funksjon.

Da jeg skrev om forgjengeren Xperia XZ sist høst, måtte jeg understreke at jeg personlig hadde litt problemer med de skarpe kantene på telefonen. Paradoksalt nok er jeg veldig begeistret for utseendet, men jeg liker fortsatt ikke følelsen av en Xperia i hånden. Derfor er anbefalingen den samme som sist: Prøv den i butikken før du kjøper.

På redaksjonen er meningene om designen delte, så det er fullt mulig at du ikke synes at de skarpe kantene er noe problem. I så fall får du en utrolig god telefon med suverent kamera hvis du velger en Xperia XZ Premium.

Laveste pris finner du her.

+Rask
+Vanntett
+Suverent kamera
+Høy skjermoppløsning

Konklusjon

En fantastisk flott telefon med veldig skarpe kanter. Prøv før du kjøper.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
QUALCOMM Snapdragon 835, 2.45 GHz
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
5.5"
Skjermoppløsning
3840 x 2160 piksler
Tilkoblinger
3,5 mm mini jack, USB - 24 pin Micro-USB Type C
Batterikapasitet
3230 mAh
Operativsystem
Android 7.1 Nougat
Nettverk
NFC, IEEE 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2
Mål
77 x 7.9 x 156 mm
Vekt
195 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
Hovedkamera: 19 Megapiksler, frontkamera: 13 Megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
microSDXC - opptil 256 GB