Test av Sony Xperia XZ2 Compact

Sony Xperia XZ2 Compact

Sony Xperia XZ2 Compact er et av de beste valgene for deg som er lei av gigantiske smarttelefoner.

av #Telefon #Sony
8.2

Du som foretrekker en mindre mobil, har fått stadig færre alternativer å velge mellom de siste årene. Stor skjerm er nemlig et viktig salgsargument for alle de store produsentene.

Compact-serien fra Sony er imidlertid et hederlig unntak. Med en høyde på 13,5 cm er Sony Xperia XZ2 Compact rundt 2 cm kortere enn de fleste konkurrentene – uten at det på noen måte går på bekostning av ytelsen.

Skjermen har riktignok litt bredere kanter enn vi er vant til, og baksiden er av plast i stedet for metall eller glass, som den vanligvis er på andre nye telefoner. Derimot er baksiden buet på en måte som gjør telefonen usedvanlig god å holde i. Siden høyde og bredde er mindre enn hos de fleste konkurrentene, har Sony gjort telefonen litt tykkere enn andre toppmodeller for å få plass til alle komponentene. Resultatet er at den på mange måter føles mer robust.

Fingeravtrykksleseren er plassert på baksiden. Det er normalt et spørsmål om personlige preferanser om man vil ha den der eller på fronten, men i dette tilfellet er det etter vår mening en feilvurdering. Telefonens beskjedne størrelse gjør nemlig at pekefingeren aldri havner naturlig i nærheten av fingeravtrykksleseren. I stedet kunne den med fordel vært plassert på fronten, der den uansett ville hatt plass nederst på skjermen.

Ellers har Sony Xperia XZ2 Compact alt man kan forvente av en toppmodell. Et litt mindre batteri på 2870 mAh oppveies av at også skjermen er mindre. Derfor holder batteriet fint til en hel dag ved normal bruk.

Prosessoren er den nyeste Snapdragon 845, og telefonen har 4 GB ram. Resultatet er en kraftfull mobil som aldri viste tegn til å bli presset av de oppgavene vi utsatte den for.

Også kameraet lever opp til Sonys normale standarder med klare og skarpe bilder, som riktignok ikke kan måle seg med de beste på markedet. Til prisen er det likevel mer enn godt nok.

 

Lavest pris på Sony Xperia XZ2 Compact finner du her.

+ Kompakt design

+ Kraftfull til tross for størrelsen

– Fingeravtrykksleseren kunne vært bedre plassert

Konklusjon

Sony Xperia XZ2 Compact er en kraftig modell i en kompakt innkapsling for deg som synes at de fleste andre telefoner er for store. Du bør likevel prøve telefonen før du bestemmer deg, da for eksempel plasseringen av fingeravtrykksleseren kan være problematisk på grunn av størrelsen på telefonen.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Snapdragon 845
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
5 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 2160
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
2870 mAh
Operativsystem
Android 8.0
Mål
135 x 65 x 12.1 mm
Vekt
168 gram
Fingeravtrykksleser
På baksiden
Kamera
19 MP
Utskiftbart microSD-kort
Ja