Test av Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 lever varene med en solid telefon, men den holder ikke følge med de beste rivalene.

av #Telefon #Sony
8.2

Sony Xperia XZ2 er den nyeste blant toppmodellene fra Sony. Telefonen skiller seg fra “flaggskipmodellene” fra andre produsenter ved at den har forholdsvis brede kanter både over og under skjermen. Det er etter hvert sjeldent på de dyreste telefonene. Det er ikke noe galt i seg selv i å ha brede kanter rundt telefonskjermen, men det er vanskelig å forstå hvorfor Sony lar være å utnytte kanten nederst på skjermen til berørings- eller fysiske knapper, i stedet for å la denne delen av telefonen være satt av til hjem- og tilbakeknappen.

Baksiden er utført i buet glass. Den er utrolig flott, men også usedvanlig glatt. Ladekontakten i seg selv kan være nok til å dra telefonen ut over bordkanten og ned på gulvet, men man bruker selvfølgelig et deksel på en telefon til mange tusen kroner.

På baksiden finner vi både kamera og fingeravtrykksleser. Sony har valgt å plassere begge litt lavere på telefonen enn mange andre produsenter. Det betyr at kameraet havner nøyaktig der man plasserer pekefingeren når man føler seg frem til fingeravtrykkslesere. Det uunngåelige resultatet er fingeravtrykk på kameraet.

 

Rask prosessor

Under overflaten oppfyller Sony Xperia XZ2 alle krav man kan stille til en toppmodell. Batteriet holder fint en hel dag, og Snapdragon 845-prosessoren gjør at telefonen takler alle oppgaver med letthet.

Som på de fleste Sony-telefoner er kameraet på 19 megapiksler et klart pluss: Bildene er klare, samtidig som Sony har sørget for at det finnes rikelig med innstillinger for både fotoentusiaster og glade amatører.

Likevel holder ikke Xperia XZ2 helt med de beste i denne klassen, først og fremst fordi det bare ett kamera på baksiden.

 

Pris på Sony Xperia XZ2 finner du her.

 

+ Rask telefon

+ Batteriet holder en hel dag

+ Godt kamera

– Dårlig plassering av fingeravtrykksleser

 

Konklusjon

Sony Xperia ZX2 er en god telefon med et godt kamera, lang batteritid og høy ytelse. Den føles likevel ikke like eksklusiv som flere av rivalene.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Snapdragon 645
Minne (RAM)
4/6
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
5,7 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 2160 piksler
Tilkoblinger
USB C
Batteritid
En dag
Batterikapasitet
3180 mAh
Operativsystem
Android Oreo (8.0)
Mål
153 x 72 x 11.1 mm
Vekt
198 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, på baksiden
Kamera
19 MP
Utskiftbart microSD-kort
Ja