Test av den smarte telefonen Sony Xperia XZs

Sony Xperia XZs

Stilig smarttelefon med skjerm på 5,2 tommer som tåler å sammenlignes med for eksempel langt dyrere iPhone-modeller.

av #Telefon #Sony
8.9

Det er ikke godt å forstå hvordan Sony navngir Xperia-produktene sine. De strør om seg med X-er og Z-er, uten at det er særlig klart hva de forskjellige bokstavene står for.

Nå har det kommet en ny kombinasjon, nemlig XZs, og det er altså navnet på lillebroren til Xperia XZ Premium. Selv om det er snakk om en rimeligere modell, har likevel XZs flere av de samme funksjonene som Premium. Blant annet fingeravtrykksleseren som er integrert i på/av-knappen på siden.

Når først fingeravtrykksleseren er konfigurert for den fingeren du helst bruker til å slå telefonen på og av, slår du den på og autoriserer tilgang med samme handling, og det er både smart og enkelt.

Kameraet er på 19 megapiksler og har gode muligheter for manuelle innstillinger. Dessuten er det fire forskjellige apper som hjelper deg med å ta enda mer fantastiske bilder eller video. Du får for eksempel både 4K-video og en AR-effekt der du kan leke med plassering av forskjellige elementer, gjerne en dinosaur, i bilder og videoklipp.

Telefonen er elegant, men veldig glatt, og et deksel er nesten nødvendig for å unngå at den glir ut av hendene eller lommen. Den reagerer lynraskt, og vi opplevde ingen unødig forsinkelse. Forsinkelse var det derimot ved overgang fra WiFi til mobildekning, men det er det mange telefoner som sliter med. Alt i alt er dette en riktig god telefon som leverer det Sony lover.

 

Nærmeste forhandler:

www.prisjakt.no

 

+ Fin design

+ God plass med 4 GB/32 GB

+ Integrert på/av-knapp og fingeravtrykksleser

– Altfor glatt

 

 

Konklusjon

Elegant og kraftig telefon med smart integrering av på/av-knapp og fingeravtrykksleser.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Processor
Qualcomm Snapdragon 820 op til 2,15 GHz
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
32 GB
Skjermstørrelse
5,2 tommer
Skjermoppløsning
1080 x 1920 piksler
Tilkoblinger
USB-C
Batteritid
73 timer
Batterikapasitet
2900 mAh
Operativsystem
Android 7.1 (Nougat)
Nettverk
GSM, HSPA, LTE
Mål
14,6 x 7,2 x 0,8 cm
Vekt
0,161 kg
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
19 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Ja