Kameraområdet stikker mærkbart ud på telefonens bagside

Xiaomi 11 Lite 5G NE

En svært vellykket telefon i mellomklassen med flott skjerm og gode kameraer.

av Henrik Ræder Clausen #Telefon #Xiaomi
8.9

Xiaomi 11 Lite 5Gne er en pen telefon i mellomklassen. Med en utmerket skjerm, gode kameraer og lang batteritid er det mye telefon for pengene. At den også reagerer like raskt som dyrere telefoner, er bare en ekstra luksus. Skjermen er av OLED-typen med ekstra fargedybde (HDR) og virkelig flott bilde. Fargene er klare og nyanserte med god dynamikk mellom lyst og mørkt. Elementer og animasjoner glir uanstrengt rundt, noe som gir en opplevelse av kraft­overskudd. 

Med tanke på skjermstørrelsen er Xiaomi 11 Lite 5Gne en slank og lett mobiltelefon. Den slanke designen har gjort at det ikke er plass til en utgang til hodetelefoner, og kameraene på baksiden kommer ganske tydelig frem. Estetikere vil for øvrig la seg fasinere av baksidens perlemoraktige effekt.

De innebygde kameraene tar veldig gode bilder med klare farger og god, naturlig skarphet som bare frem-heves minimalt med digital etter-behandling. Slik skal det være.

Hovedkameraet har hele 64 megapiksler, men produserer heldigvis bilder på mer oversiktlige 16 megapiksler. Den ekstra oppløsningen brukes til å redusere bildestøy og gjøre digital zoom bedre: Ved en zoomfaktor på 2 blir bildet fortsatt tatt med ekte kamerapiksler. Detaljene er litt grovere, men fortsatt i full oppløsning.

Operativsystemet er Android 11, som ikke er den nyeste versjonen. Xiaomi lover imidlertid at telefonen vil bli oppdatert til Android 12 snart, og på et senere tidspunkt til Android 13. Det tok noen forsøk å konfigurere fingeravtrykkleseren riktig. Men når det var klart, fungerte den likevel bra. Den er innebygd i på/av-knappen på høyre side. Det lille tillegget «ne» i navnet står for «New Edition», men det er likevel en oppgradering med forbehold. Sammenlignet med den forrige modellen har denne utgaven en litt tregere CPU, men til gjengjeld merkbart lengre brukstid per lading. Forskjellen i tempo merkes ikke i daglig bruk, så det er et godt bytte. At den nye utgaven også har gått fra 6 GB RAM til 8, er en liten ekstra bonus.

Den medfølgende laderen kan lade med opptil 33 watt. I praksis kom vi imidlertid ikke høyere enn 25 watt.


+ Raskt brukergrensesnitt
+ Batteriet varer lenge
– Ingen hodetelefonutgang

Conclusion

En svært vellykket telefon i mellomklassen med flott skjerm og gode kameraer.

Spesifikasjoner

Merke
Xiaomi
Processor
Qualcomm Snapdragon 778G 5G 2.4 GHz
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels, 90 Hz
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4250 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
WiFi 6
Mål
7,6 x 0,68 x 16,05 cm
Vekt
158 g
Kamera
64 megapixels
Benchmark (høyest er best)
2795