Skærmen fylder næsten hele forsiden af telefonen, så selfie-kameraet må kigge ud gennem et hul øverst i skærmen.

Xiaomi 12T Pro

Xiaomi 12T Pro er en telefon som kan måle seg med de aller beste, men heldigvis til en litt lavere pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Xiaomi
9.1

Kinesiske Xiaomis nyeste alternativ til en imponerende topptelefon heter 12T Pro, og her får du en ganske kraftig smarttelefon til en god pris.

På innsiden sitter den aller nyeste Snapdragon-prosessoren fra Qualcomm, som er den dominerende leverandøren av prosessorer til Android-telefoner.

Det kan være vanskelig å skille den ene smarttelefonen fra den andre, og 12T Pro er ganske lik mange andre, rent designmessig i hvert fall.

Det er på spesifikasjonene at telefonen viser hva den duger til. Her er kameraet utstyrt med en bildebrikke som har så mange megapiksler at det nesten er tullete, hele 200 faktisk. I utgangspunktet bruker kameraet imidlertid pikslene fra bildebrikken til å danne hver enkelt piksel i det ferdige bildet. Det gir deg flotte, skarpe bilder, og det ser ut som om det bidrar spesielt til å løfte bilder som tatt i svakt lys. Det er markant mindre bildestøy i de mørke områdene av bildene enn fra andre telefoner i denne prisklassen. De to andre linsene i kameraet til henholdsvis ultravidvinkel- og makrobilder er mer på det jevne.

Xiaomi 12T Pro har også veldig god batteritid sammenlignet med de fleste konkurrentene. Vi kunne bruke telefonen i nesten to hele døgn ved vanlig bruk, dvs. litt Internett, foto og GPS-navigasjon. Det sitter da også et batteri på hele 5000 mAh i telefonen.

Samtidig er batteriet medskyldig til telefonens største synd: Den er nemlig ganske tung. Det store batteriet, sammen med en flott AMOLED-skjerm på 6,67 tommer, bidrar til å øke vekten til over 200 gram. Det er lett å bli sliten i fingrene av å sitte med telefonen, men det hjelper litt å bruke det medfølgende silikon-dekselet som gir bedre grep på sidene av telefonen.

Du kan ikke lade mobiltelefonen trådløst, men vi klarte å lade den fra null til 100 prosent på cirka 25 minutter, så du trenger ikke unnvære telefonen for lenge om gangen når den skal ha strøm.


+ Superskarpt kamera

+ Rask prosessor

– Det er en tung telefon

Conclusion

Xiaomi 12T Pro er en telefon som kan måle seg med de aller beste, men heldigvis til en litt lavere pris.

Spesifikasjoner

Merke
Xiaomi
Processor
Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,67"
Skjermoppløsning
1220 x 2712 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 12, MIUI 13
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
16,3 x 7,59 x 0,86 cm
Vekt
205 g
Kamera
200 MP, 8 MP (ultravid), 2 MP (makro)
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 5: Single-core: 1279, multi-core: 4062, OpenCL: 6415