Xiaomi 13 har sikkerhedscertificeringen IP68, så den kan tåle både støv og vand.

Xiaomi 13

Xiaomi 13 er en Android-mobil fra øverste hylle. Den er rask, tar flotte bilder og har en førsteklasses skjerm.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Xiaomi
9.1

Xiaomi 13 har alt en mobil i øvre prisklasse skal ha. Den har en eksklusiv design med glass på begge sider og en gedigen aluminiums­ramme. Rammen står vinkelrett på skjermen, og det gjør at du får et betryggende godt grep rundt mobilen. Er du blant dem som har lett for å miste ting, kan du beskytte den ytterligere ved hjelp av det gjennomsiktige silikondekselet som følger med. 

På innsiden finner vi en rask prosessor som imponerte både under målingene våre og i daglig bruk. Vi klarte rett og slett ikke å finne apper som var tilstrekkelig krevende til å presse den kraftige prosessoren så mye at det var merkbart. 

Det er ikke plass til noe microSD-kort i denne mobilen, så du må bestemme deg for hvor mye lagringsplass du faktisk har behov for når du velger modellvariant. Med den dyreste versjonen av Xiaomi 13 får du hele 512 gigabyte lagringsplass å boltre deg på. Noe av denne kapasiteten brukes av et stort utvalg Xiaomi-apper som allerede ligger på mobilen når du slår den på for første gang. Mange av disse appene er imidlertid ikke annet enn etterligninger av tilsvarende apper fra Google. Det gjør Xiaomi-klonene ganske overflødige. 

Utvalget av nettlesere virker derimot gjennomtenkt. Både Google Chrome, Opera og Xiaomis egen nettleser er nemlig forhåndsinstallert. Heldigvis er det ganske enkelt å slette de fleste appene du ikke trenger. 

Kamera fra tyske Leica

Kameramodulen på baksiden stikker så langt ut at den får hele mobilen til å ligge litt på skakke når du legger den på bordet. Heldigvis er bildekvaliteten kameraet leverer så god at vi
lever fint med størrelsen på kameraet. Kameramodulen er utviklet i samarbeid med tyske Leica. Det bør garantere den optiske kvaliteten. Samtidig sørger optisk bildestabilisering for skarpe og flotte bilder selv i svakt lys – også hvis du ikke er helt stødig på labben når du trykker på utløseren. Skjermen utnytter nesten hele arealet på forsiden av telefonen, og bildet som vises er både lyst og har god kontrast. Fargene kan være litt intense, men du kan enkelt velge mellom ulike fargevalg i innstillingene. Ved å bytte til ”original” ble bildene våre vist med noe mer naturtro farger. 

Nederst på skjermen sitter en rask og god fingeravtrykksleser. Når fingeren skannes, blir mobilen låst opp samtidig som den vibrerer, slik at det nesten føles som å trykke på en mekanisk knapp.


+ Kamera med god bildestabilisering

+ Svært kraftig prosessor

– Altfor mange overflødige apper

Conclusion

Xiaomi 13 er en Android-mobil fra øverste hylle. Den er rask, tar flotte bilder og har en førsteklasses skjerm.

Spesifikasjoner

Merke
Xiaomi
Processor
Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,36"
Skjermoppløsning
2400 x 1080 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mål
15,3 x 7,15 x 0,8 cm
Vekt
189 g
Fingeravtrykksleser
Ja
Kamera
50 MP
Utskiftbart microSD-kort
Nej
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 6: 1427 single core, 5417 multicore