Kameraet er produceret i samarbejde med det anerkendte tyske firma Leica.

Xiaomi 13T Pro

13T Pro leverer imponerende ytelse og har en skjerm av høy kvalitet, men vi hadde klart oss uten de forhåndsinstallerte appene.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Xiaomi
8.4

13T Pro er selveste flaggskipmodellen fra det kinesiske selskapet Xiaomi. På papiret bør den på mange måter faktisk være bedre enn den nye og langt dyrere iPhone 15.

Skjermen på 13T Pro er av ypperste klasse. Den er stor og leverer svært gode farger og høy kontrast. Oppløsningen er riktignok ikke den beste vi har sett, men bildet er likevel skarpt når du holder skjermen i vanlig avstand fra øynene. Derfor er det ikke noe alvorlig ankepunkt. Skjermen oppdateres lynraskt, og opplevelsen er jevn og glidende når du blar gjennom innholdet på en lang nett­side eller bruker en krevende app.

Modellen leverer kort sagt en fantastisk ytelse både på testbenken og til daglig bruk.

Dessverre trekker de kraftige komponentene også mye strøm, og det gjorde det vanskelig å få mer enn litt over 24 timer ut av batteriet. Derfor er det en god ting at mobilen leveres med en stor og kraftig lader på hele 120 watt, og det tok ikke mer enn ti minutter å lade batteriet til 50 prosent. Etter ytterligere 15 minutter, altså 25 minutter i alt, var mobilen fulladet.

Det store kameraet stikker en millimeter ut på baksiden, så hvis du liker å bruke mobilen mens den ligger på bordet, må du finne deg i at 13T Pro vipper litt når du trykker på skjermen – men det gjelder de fleste nyere mobiler. Et deksel løser gjerne problemet.

Vi kunne klart oss fint uten de mange unødvendige appene som er forhåndsinstallert på 13T Pro. Vi talte i alt til ti stykker som vi ikke hadde bruk for, fra book­ing.com til TikTok, og noen av appene fra Xiaomi selv var det ikke mulig å avinstallere i det hele tatt.

Operativsystemet er Xiaomis egen tilpassede versjon av Android, og vi ble aldri helt fortrolig med hvordan appene var organisert.

Når man sveiper opp fra bunnen av skjermen, ser man ikke en alfabetisk liste over alle appene, slik man kanskje kunne forvente. I stedet får man vist en søkeside fra Google, som vi egentlig hadde foretrukket at var forbeholdt nettleseren.

Hvis du synes prisen er i høyeste laget, kan du vurdere å velge den vanlige 13T-modellen i stedet. Når dette skrives, får du den for 6763 kroner i flere norske nettbutikker, og den har nesten like gode spesifikasjoner som Pro-modellen.


+ Rask

+ Kraftig lader

– For mange overflødige apper

Conclusion

13T Pro leverer imponerende ytelse og har en skjerm av høy kvalitet, men vi hadde klart oss uten de forhåndsinstallerte appene.

Spesifikasjoner

Merke
Xiaomi
Processor
Mediatek Dimensity 9200+
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
512 GB
Skjermstørrelse
6,67"
Skjermoppløsning
2712 x 1220 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batterikapasitet
5000 mAh
Operativsystem
Android 13
Nettverk
Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4
Mål
16,2 x 7,6 x 0,9 cm
Vekt
206 g
Kamera
50 MP tele, 12 MP ultrawide, 20 MP selfie
Benchmark (høyest er best)
Geekbench: 2055 single-core, 5563 multi-core