Selfiekameraet er skyld i et uklædeligt hul i skærmens ene hjørne.

Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 er en rask telefon med førsteklasses kamera og skjerm. Men batteriet går veldig raskt tom for strøm.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Xiaomi
8.3

Mi 11 er en av de mest avanserte telefonene fra den kinesiske smarttelefonprodusenten Xiaomi, og den kan konkurrere med noen av de beste telefonene du får kjøpt i dag. Telefonen er rask. Prosessoren er den samme. Snapdragon 888 som vi finner i mange av de nyeste Android-telefonene. Og ettersom telefonen har rikelig med RAM og 5G-tilkobling til Internett, kjøres alle apper uten forsinkelser.

Dagens smarttelefoner er ofte veldig like, så mange forsøker å skille seg ut med gode kamerafunksjoner. Dette klarer også Mi 11: Baksiden av kameraet har tre linser: et hovedkamera med nærmest unødvendig høy oppløsning på 108 megapiksler, en ultravidvindel på 13 megapiksler og en makrolinse som tar bilder i 5 megapiksler. Spesielt den siste gir flotte nærbilder, og kan også brukes som forstørrelsesglass hvis du har problemer med å lese små bokstaver. Det er ingen telefotolinse, så hvis du liker å ta bilder på lang avstand, må du finne deg en annen telefon.

Det er gjort litt ekstra ut av videoeffektene, slik at du får mange morsomme muligheter til å gjøre opptakene dine litt mer interessante. Du kan blant annet zoome inn bare på bakgrunnen mens motivet i forgrunnen forblir uendret, eller du kan «fryse» deler av bildet. Det er generelt ikke mye støy på bilder og video som er tatt opp i mørket. Vi klarte å bruke kameraet til å gjøre noen flotte time-lapse opptak (en video sammensatt av et stort antall enkeltbilder) fra bakgården etter at solen hadde gått ned.

Skjermen er på nesten sju tommer, og har et flott og kontrastrikt bilde med god lysstyrke. Dessverre skjemmes den litt av selfiekameraet, som vises som et sort hull øverst til venstre.

Nederst på skjermen er fingeravtrykksleseren. Den kan være litt langsommere enn på de fleste andre telefoner i denne prisklassen, og man må derfor holde fingeren litt lenger.

Batteritiden er ikke blant de beste vi har sett. Et par ganger i løpet av testen opplevde vi at telefonen nesten var tom for strøm da vi nærmet oss sengetid. Det var riktig nok etter ganske intensiv bruk av både skjerm, GPS og kamera, men det er likevel litt bekymringsfullt at batteriet bare varte i litt over 16 timer. Alt i alt er dette en god telefon med et førsteklasses kamera og en veldig god skjerm.


+ Rask

+ Godt makrokamera

– Batteritiden trekker litt ned

Conclusion

Xiaomi Mi 11 er en rask telefon med førsteklasses kamera og skjerm. Men
batteriet går veldig raskt tom for strøm.

Spesifikasjoner

Merke
Xiaomi
Processor
Snapdragon 888
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
6,81 tommer
Skjermoppløsning
3200 x 1440 pixels
Tilkoblinger
USB-C
Batteritid
16-24 timer
Batterikapasitet
4.600 mAh
Operativsystem
Android 11
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Mål
16,4 x 7,5 x 0,81 cm
Vekt
196 gram
Fingeravtrykksleser
Ja, i skjermen
Kamera
108 MP, 13 MP ultravid, 5 MP makro, 20 MP selfiekamera
Utskiftbart microSD-kort
Nei