Sonys XE9005-serie

Sony 55XE9005

Sonys XE9005-serie er en serie Smart TV med fantastisk bildekvalitet, glimrende kontrast og naturtro farger. Brukervennligheten lever dessverre ikke opp til det flotte bildet.

av Mathias Alsted Lund Flinck #TV #Sony
8.7

Det kan være særdeles tungt å komme seg opp av sofaen når man først har satt seg til rette foran 55XE9005 og har satt på en god film. Bildet på Sonys nye Smart TV er nemlig intet mindre enn fantastisk. Særlig den gode kontrasten og de utrolige detaljene som gjengis av de over åtte millioner bildepunktene, skaper en svært overbevisende visuell opplevelse.

Også de mørke områdene inneholder mengder av detaljer, og skjermen takler bevegelse uten antydning til sløring og andre problemer. Det gir et levende og dynamisk bilde. Selv oppskaleringen av innhold som ikke er i den høye 4K-oppløsningen, tar seg svært godt ut på den 55 tommer store skjermen.

Dessuten er lyden overraskende god til å komme fra en flatskjerm, som ofte er for slank til å levere lyd med nyanser og dybde. Det problemet hadde vi aldri med 55XE9005, som faktisk klarer seg fint uten en lydplanke.


Forferdelig betjening

Du må imidlertid yte før du kan nyte det fantastiske bildet, enten du vil se en tv-kanal, Blu-ray eller en av de mange strømmeappene, som Netflix. Selve oppsettet er usedvanlig kranglete, og de forklarende tekstene forvirrer mer enn de forklarer. Den lite tidsmessige fjernkontrollen gjør ikke oppgaven enklere. Den reagerer nemlig veldig langsomt når du trykker på knappene. Det gjør det spesielt frustrerende å skrive inn bokstaver, for eksempel når du vil oppgi passordet til det lokale nettverket. De mange knappene gjør det til tider også vanskelig å finne riktig meny når du vil bytte mellom apper eller endre bildeinnstillingene.

Forhandler og pris:
www.prisjakt.no

+ Suverent bilde
+ Mange apper
+ Gode tilkoblingsmuligheter
– Kranglete betjening

Konklusjon

55 tommer med mengder av detaljer og god kontrast, men brukervennligheten halter.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Mål
122,8 x 77,2 x 25,9 cm
Oppløsning
3840 x 2160 piksler
Nettverk
802.11a/b/g/n/ac
Tilkoblinger
4 x HDMI (HDCP 2.2), Bluetooth, 3 x USB, Digital Audio, Google Cast
Vekt
18,1 kg
Strømforbruk
189 W
Annet
Android TV (operativsystem)